Update rond Ajax-interesse in Steijn: 'Maduro moet gaan assisteren'

Na het nieuws dat Ajax de zinnen heeft gezet op Maurice Steijn, is daar een update rond de ontwikkelingen van de interesse. Zo zou niemand minder als Hedwiges Maduro de assistent van Steijn in Amsterdam gaan worden. De oud-prof heeft zelf al gereageerd op de vermeende interesse.

Dat weet Jan Joost van Gangelen van ESPN te melden. Na afloop van de promotie van Almere City kreeg ook Maduro zelf het nieuws te horen. De assistent van Alex Pastoor heeft een rijk verleden bij Ajax, waarvoor hij 107 wedstrijden voor speelde. Een terugkeer naar Amsterdam lijkt nu in de maak. In gesprek met ESPN ging Maduro zelf voor het eerst in over de geruchten, waarbij hij aangaf altijd contact met Ajax te hebben gehouden.

Bij Almere City heeft Maduro nog een contract tot medio 2024. "ls ik kijk naar clubs heb ik een geschiedenis. Er zijn altijd uitzonderingen. Zoals Ajax en ook Valencia. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Almere en ik leer enorm veel. Je moet bij de mensen zijn die daarover gaan", aldus Maduro. "Ik hoor altijd wat van Ajax. Ik heb tegen mijn manager gezegd' alles wat komt, wil ik na de play-offs pas bespreken. Ik hoor dit nu voor het eerst. Ik word er een beetje mee overvallen."

De vermeende interesse ziet Maduro zelf als een groot compliment. "Ik ben lerende. Komend seizoen wil ik mijn coach betaald voetbal halen om zelf hoofdcoach te worden. Dan wil ik nog assistent blijven, onder een coach met veel ervaring. Dat is met Alex Pastoor dit seizoen geweldig gegaan. Dat is mijn plan en ik heb geen haast om direct ergens te komen."