Feyenoord-clubwatcher stellig: "Honderd procent zeker dat Berghuis op lijstjes staat bij Ajax"

Martijn Krabbendam, clubwatcher voor Voetbal International, denkt dat Steven Berghuis op het verlanglijstje staat van Ajax. Berghuis is momenteel dé uitblinker aan de kant van Feyenoord; dit seizoen was hij tot dusver goed voor vijftien doelpunten en zeven assists. Hij is daarmee de meest waardevolle speler in de Eredivisie. 

Ajax raakt in de zomer Hakim Ziyech kwijt aan Chelsea, en gaat waarschijnlijk op zoek naar een opvolger. Krabbendam denkt dat Berghuis op een lijstje in Amsterdam staat. "Ze kunnen hem zo betalen, maar ik denk niet dat hij dat doet", zegt de journalist over Berghuis en Ajax in gesprek met VI

"Honderd procent zeker dat Berghuis op de lijstjes staat bij Ajax"

"Hij kan alles maken, maar ik denk niet dat hij vindt dat hij het kan maken. Van Feyenoord naar PSV was al een brug te ver. Er waren redenen genoeg om het wel te doen, maar hij wilde het niet. Honderd procent zeker dat Berghuis op de lijstjes staat bij Ajax, misschien vorig jaar al", gaat Krabbendam verder. "Je kent Ten Hag, die houdt van zulke spelers. Dan zal hij wel moeten verhuizen."

Krabbendam verwacht dat Berghuis een transfer maakt naar het buitenland in de zomer. "Hij heeft een dochtertje van één jaar. Nu krijgt hij de kans om nog een stap te maken. Hij wil zichzelf testen op hoger niveau."