'PSV lijkt strijd om terugkeer Danjuma te verliezen'

Volgens Fabrizio Romano zal Arnaut Danjuma snel een besluit gaan maken over zijn toekomst en heeft Everton momenteel de beste papieren voor de komst van de Nederlandse aanvaller, die ook interesse genoot van Ajax én PSV. De Eindhovenaren lijken, na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke, verder te moeten gaan zoeken naar versterking voor de voorhoede.

Danjuma heeft sinds zaterdag 14 januari 'groen licht' gekregen van Villareal om te vertrekken uit Spanje. De Spaanse club, met wie de Nederlandse aanvaller furore maakte in de Champions League, zet in op een definitieve transfer óf een verhuur met verplichte optie tot koop. Eerder meldde het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf over Nederlandse interesse in Danjuma, daar hij volgense Spaanse media door zijn zaakwaarnemer aan meerdere Premier League-club was aangeboden.

Keert Danjuma terug naar Engeland?

Danjuma heeft momenteel een contract tot medio 2026 in Spanje en volgens Transfermarkt is de aanvaller 35 miljoen euro waard. Fabrizio Romano meldt dat Everton momenteel in onderhandeling is met Villareal over de komst van Danjuma. Wanneer de transfer wordt afgerond zal de aanvaller terugkeren naar Engeland, waar hij eerder twee seizoenen voor Bournemouth uitkwam. Danjuma brak door bij NEC en verdiende in Nijmegen een transfer naar Club Brugge, dat 2,8 miljoen euro voor hem betaalde. Bournemouth nam het na één seizoen in België over voor bijna 16,5 miljoen euro en verkocht hem vervolgens na twee seizoenen door voor 23,5 miljoen euro aan Villareal.