Spelers Almere City maakten ruzie in kleedkamer: "Opeens trok hij een pistool"

Almere City kwam in het najaar van 2010 groots in het nieuws. Niet om het bijzondere voetbal, maar om een incident in de kleedkamer tussen René Osei Kofi en Christian Gandu, waarbij zelfs een pistool werd getrokken. Negen jaar na het incident blikt Gandu terug met VICE Sports. 

Tijdens een ruzie in de kleedkamer wilden de twee met elkaar op de vuist gaan. Osei Kofi ging naar zijn auto en kwam daarna weer terug naar de kleedkamer. "Hij had een nektasje bij zich. Ik hoorde een paar klikken en toen haalde hij een pistool uit dat tasje", aldus Gandu tegenover VICE. "Die zette hij tegen mijn hoofd. Uit angst piste ik over mijn kleren en kreeg ik een black-out."

Teruggeven

Wat volgde was een worsteling in de kleedkamer. "Vraag me niet hoe, maar ik nam het pistool over en stond later met dat ding in mijn hand te zwaaien in de kleedkamer. Andere jongens bukten en riepen: niet doen, hij is geladen!" Het incident liep met een sisser af en daar bleef het bij. "Kofi vroeg me of ik hem het pistool wilde teruggeven en dat heb ik gedaan. We zijn daarna gewoon gaan trainen."

Vergeven

Osei Kofi werd na het incident ontslagen door Ajax, de club die hem verhuurde aan Almere City. Gandu speelt tegenwoordig voor de amateurs van DHSC en heeft zijn oud-ploeggenoot al lang vergeven: "Kofi en ik hebben het uitgepraat. Ik heb ook geen aangifte gedaan. Hij zat fout, maar ik wilde hem niet verder zwart maken."