Louis van Gaal: "Deze zwakte van Lionel Messi biedt kansen"

Na een vrije dag is de selectie van het Nederlands elftal vandaag begonnen aan de voorbereiding voor de kwartfinale van het WK. Die staat voor Nederland op het programma voor aanstaande vrijdag 9 december om 20 uur. Bij tegenstander Argentinië is Lionel Messi uiteraard dé ster. In een interview met de NOS gaf Van Gaal aan hier juist kansen voor Oranje te zien.

Louis van Gaal ziet zwakte bij Lionel Messi

Van Gaal legde na zijn analyse van Messi het volgende uit: "Inderdaad is Messi de gevaarlijkste en creatiefste speler. Aan de andere kant speelt hij bij balbezit van de tegenstander niet veel mee. Daar liggen ook onze kansen."

Louis van Gaal vol zelfvertrouwen tegen Argentinië

Ook in de rest van het interview straalt Louis van Gaal vertrouwen uit. Zo stelt hij nog een rekening met Argentinië te vereffenen te hebben. Hij doelt hiermee op het WK van 2014, waar Nederland met penalty's werd uitgeschakeld door Argentinië. Hij zegt:"We hebben nog een rekening te vereffenen. Ik denk er niet graag aan terug. Ik dacht dat we zouden winnen. Ik heb ook 'winnend' gewisseld. Huntelaar gebracht, terwijl ik daarna niet meer Krul kon brengen." Krul was in 2014 de specialistische keeper voor de strafschoppen. Doordat Krul niet mee wilde werken aan de penalty-test voorafgaand aan de selectie van 2022 heeft Van Gaal Krul gepasseerd.

Ook is Van Gaal erg positief over het groepsproces. "De wijze waarop ze met elkaar omgaan. Het suppen, dat soort dingen. En die muziek, dat vond iedereen niks, maar dat vond ik geweldig. Ik ben ook zo'n figuur dat de muziek altijd hard zet." Het genre beviel Van Gaal echter minder. "Rampestamp-muziek. Ik zou het niet opzetten, want ik ben meer een romanticus. Ik vind het wel leuk om het een keertje mee te maken."

Uiteraard hopen de supporters dat Louis van Gaal vrijdag zijn rekening vereffent en zijn gelijk toont.