Alles wat je moet weten over Messi: Vrouw, hond, kinderen, jaarsalaris

Lionel Messi, een fenomeen. Speler van Paris Saint-Germain F.C, na Barcelona de enige club waarvoor hij in zijn professionele loopbaan uitkwam. Maar wie is Messi eigenlijk? Heeft hij een vriendin of vrouw, kinderen? Lees alles over de kleine Argentijnse dribbelaar, en ook wat hij jaarlijks aan salaris verdient bij PSG. Kortom: alles wat je gewoon moet weten over Messi. 

Volledige naam Lionel Messi

Lionel Andrés Messi Cuccittini

Wie is de vriendin, vrouw van Lionel Messi

Lionel Messi trouwde op 30 juni 2017 met zijn jeugdliefde Antonella Roccuzzo in zijn geboorteplaats Rosario.

Heeft Lionel Messi kinderen?

Lionel en Antonella hebben drie zonen, Thiago, Mateo en Ciro.

Waar woont Messi met zijn gezin?

Messi verhuisde met zijn gezin van Barcelona naar de Franse hoofdstad, waar Messi voor Paris Saint-Germain speelt. Er is niet veel bekend over de woning van Messi en zijn gezin, maar er wordt door verschillende media gesuggereerd dat hij in het Parijse Neuilly-sur-Seine woont vlakbij het stadion van Paris Saint-Germain; de Parc des Princes.

Over de vader en moeder van Lionel Messi

Lionel Messi is het derde kind in een gezin met vier kinderen. Zijn vader Jorge Messi werkte als manager in een staalfabriek en zijn moeder Celia Cuccittini in een werkplaats waar magneten gemaakt werden. Via zijn vader is hij van Italiaanse en Catalaanse afkomst. Via zijn moeder is hij vooral van Italiaanse afkomst. Een van de grootvaders van Messi stamt uit de Catalaanse plaats Bellcaire d’Urgell. 

Is Messi gelovig?

Kort voor zijn elfde verjaardag overleed de oma van Messi, die altijd met hem meeging richting zijn training en wedstrijden. Hij was erg verdrietig door haar dood en is sindsdien toegewijd katholiek.

Hoe viert Messi zijn goals?

Na elk doelpunt kijkt en wijst Messi naar de lucht, als eerbetoon aan zijn overleden oma.

Waar is Messi geboren?

In Rosario, Argentinië.

Heeft Messi huisdieren?

Ja, een hond. En niet zomaar een. Een speciaal ras. Zijn hond luistert naar de naam Hulk en als je de viervoeter ziet begrijp je wel waarom.

Beelden Lionel Messi met zijn kinderen spelend in de tuin met Hulk

Wat is de transferwaarde van Messi?

De website Transfermarkt schat de waarde van Messi in op 50 miljoen euro. Voor aanvang van het seizoen 2021/2022 kwam Messi transfervrij over van Barcelona, dat zijn contract niet verlengde. Messi speelt momenteel bij Paris Saint-Germain.

Wat is de leeftijd van Messi?

Messi is 24 juni 1987 geboren

Hoe lang/klein is Messi?

Messi is met zijn 1.7 meter niet de grootste.

Hoeveel geld verdient Messi?

Lionel Messi heeft bij Paris Saint-Germain getekend voor een netto jaarsalaris van liefst 41 miljoen euro, zo verzekeren RMC Sport en Le Parisien. De Argentijn strijkt daarnaast een bedrag van 40 miljoen euro op aan tekenpremie. Messi heeft voor minstens twee jaar getekend en is dus verzekerd van een bedrag van 122 miljoen euro. In zijn contract zit een optie voor een derde jaar.

  • Maandelijks: €5.100.000
  • Wekelijks: €1.173.000
  • Dagelijks: €167.123

Hoe lang speelde Messi bij Barcelona

Messi begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij de buurtclub Grandoli FC, die door zijn vader werd geleid. Toen hij zeven jaar werd, mocht hij zich inschrijven bij Newell's Old Boys en daarna bij de cantera (jeugdopleiding) van FC Barcelona. In het seizoen 2002/03 vormde hij samen met onder anderen Cesc Fàbregas, Gerard Piqué, Marc Valiente en Víctor Vázquez in de Cadete A het Baby Dream Team. Via Barça C en Barça B werkte Messi zich op naar de hoofdselectie. Tot het seizoen 2021/2022 speelde Messi bij Barcelona. Twintig jaar dus.

Debuut Messi bij Barcelona

Op 16 november 2003 debuteerde Messi in het eerste elftal van FC Barcelona in een oefenwedstrijd tegen Porto ter inwijding van het Estádio do Dragão. In de 74e minuut kwam hij als vervanger van Fernando Navarro in het veld. Met een leeftijd van 16 jaar, 4 maanden en 23 dagen was Messi na Paulino Alcántara en Haruna Babangida de jongste debutant in de geschiedenis van de Catalaanse club. Op 16 oktober 2004 speelde Messi onder trainer Frank Rijkaard zijn eerste officiële wedstrijd voor Barça in het uitduel met stadgenoot Espanyol. Hij was toen de op twee na jongste debutant voor Barcelona en de jongste speler van Barcelona die in de Primera División speelde.

Zijn eerste doelpunt bij Barcelona

Zijn eerste goal voor Barcelona scoorde Messi op 1 mei 2005 in het competitieduel tegen Albacete. Op aangeven van Ronaldinho scoorde Messi als invaller de 2-0. Zijn doelpunt betekende een clubrecord: de Argentijn was met zijn leeftijd van 17 jaar, 10 maanden en 7 dagen de jongste Barça-speler die een doelpunt maakte in de Primera División, tegenwoordig LaLiga.

Hoeveel en welke prijzen heeft Messi met Barcelona gewonnen?

Messi won met Barcelona

  • Champions League (4x): 2005-2006, 2008-2009, 2010-2011, 2014-2015
  • Europese Super Cup (3x): 2009, 2011, 2015.
  • Wereldbeker voor clubteams (3x): 2009, 2011, 2015.
  • Landskampioen met Barcelon (10x)
  • Copa del Rey (Spaanse beker) 7x
  • Spaanse Super Cup (8x)
  • Topscorer LaLiga (8x)

Wat Messi graag had gewonnen, maar (nog) niet lukte Wereldkampioen worden met Argentinië

Argentinië verloor in 2014 in de finale met 1-0 van Duitsland. Aanvoerder Lionel Messi werd na afloop van het toernooi verkozen tot beste speler van het WK.

Messi Stats

Naast de vele prijzen die Lionel Messi met FC Barcelona won, staat hij vooral bekend als een ongelooflijke doelpunenmachine.

Goals, doelpunten Messi in LaLiga (voorheen Primera Division), van 2009 tot en met 2015

goals lionel messi in laatste 10 jaar in lalaliga, primera division

Goals, doelpunten Messi in LaLiga (voorheen Primera Division), van 2016 tot en met 2021

Goals, doelpunten Messi in alle competities, van 2009 tot en met 2015 

goals lionel messi in de alle competities bij elkaar in laatste 10 jaar

Goals, doelpunten Messi in alle competities, van 2016 tot en met 2021
Goals, doelpunten Messi in alle competities, van 2009 tot en met 2015

Wat is de bijnaam van Messi?

Vanwege zijn lengte en snelheid draagt hij de bijnaam La Pulga (De Vlo).

Wanneer debuteerde Messi in het Argentijnse elftal?

In 2005 debuteerde Messi in het Argentijns voetbalelftal, waarmee hij viermaal de finale van een eindtoernooi bereikte. Hij werd in 2011 aanvoerder van La Albiceleste en kroonde zich in 2016 tot topscorer aller tijden.

Messi werd in deze jaren uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld

Messi werd in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 en 2021 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, een record (Ballon d ‘Or).

Seizoen 2020-21

Na het desastreus verlopen seizoen 2019-2020, waarin Barcelona met 2-8 verloor van Bayern München gaf Lionel Messi aan te willen vertrekken bij Barcelona. Ontevreden over het bestuur en de komst van Ronald Koeman, in wie hij het in eerste instantie niet zag zitten. Zijn vriend Luis Suarez vertrok bovendien naar Atletico Madrid en Messi dacht door een clausule in zijn contract transfervrij te kunnen vertrekken. Alleen die clausule was niet geldig omdat het contract niet tijdig, voor juni, was opgezegd. Het transferbedrag dat clubs moesten betalen, was vastgesteld op 700 miljoen euro, waardoor Messi genoodzaakt was het laatste jaar van zijn contract uit te dienen. Na een stroeve start en een verbeterde relatie met Koeman herstelde Messi zich.

lionel messi en zijn band relatie met ronald koeman bij barcelona

Op maandag 15 maart tegen Huesca evenaarde Messi zelfs het record van Xavi met het aantal officiële wedstrijden gespeeld voor FC Barcelona (767). Hij scoorde twee keer in de met 4-1 gewonnen La Liga wedstrijd, hierdoor was hij bovendien de eerste speler die minstens 20 doelpunten scoort in 13 opeenvolgende seizoen in de top 5 competities van Europa. Op zaterdag 17 april won Messi zijn 7e Copa del Rey, zijn 35e trofee met FC Barcelona, in de met 4-0 gewonnen finale tegen Athletic Bilbao waarin hij tevens 2x wist te scoren.

Relatie tussen Messi en Ronaldo

In tegenstelling tot diverse geruchten soms in de media, lijken Cristiano Ronaldo en Lionel Messi een prima relatie te onderhouden.  “Ja, ik heb het destijds al tegen hem gezegd”, reageerde Messi. “Het was een mooie rivaliteit omdat hij bij Real Madrid speelde." 

Messi spreekt geen Engels, dat is duidelijk als je deze video bekijkt

Lieke Martens en Messi

Lieke Martens speelt momenteel ook bij Paris Saint-Germain, bij de vrouwentak. Ze heeft Messi in het verleden bij FC Barcelona wel eens ontmoet en is onder de indruk van de Argentijn. "Hij is de beste op deze planeet." Alles over Lieke Martens. Door haar transfer naar Paris Saint-Germain zal ze wederom Messi weer zien op de club. 

Eerste doelpunt Messi voor PSG

Lionel Messi maakte in september 2021 (pas) zijn langverwachte eerste doelpunt voor Paris Saint-Germain. De zesvoudig Wereldvoetballer van het Jaar bepaalde de eindstand op 2-0 in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City.

Messi transfergeruchten

Lionel Messi is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij PSG en doet het tot dusver uitstekend met twaalf doelpunten en veertien assists in negentien wedstrijden. Ook op het WK is Messi goed in vorm en speelt hij met Argentinië de kwart-finale van het WK op 9 december tegen Nederland. Volgens de geruchten wilt Messi echter zijn contract bij PSG niet verlengen en heeft hij zijn zinnen gezet op een transfer naar de club van David Beckam, Inter Miami. Volgens The Times zal Messi dan de best-betaalde speler ooit worden in de historie van de MLS. Ook de oude club van Messi, FC Barcelona, zou volgens de geruchten een poging willen wagen om hun superster weer terug te halen naar de Catelaanse hoofdstad.