Dest voor drie wedstrijden geschorst na opstootje met Álvarez

Sergiño Dest heeft een schorsing van drie wedstrijden gekregen vanwege een opstootje in de Nations League-wedstrijd tegen Mexico (3-0) van ruim een week geleden. De rechtsback van de Verenigde Staten kreeg het daarbij aan de stok met onder anderen Edson Álvarez.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd sloeg de vlam in de pan. Bij een ingooi kreeg Dest een duw van Álvarez. De voormalig Ajacied was daar niet van gediend en ging de confrontatie aan met de Ajax-middenvelder. Vervolgens gaf Gerardo Arteaga, verdediger van Mexico, Dest een duw in het gezicht en vice versa. Zowel Dest als Arteaga kreeg van scheidsrechter Iván Barton een directe rode kaart. Vier andere spelers werden met geel bestraft, onder wie Álvarez.

Een paar minuten daarvoor was het ook al behoorlijk misgegaan in het Allegiant Stadium in Las Vegas. De Mexicaan César Montes moest met rood vertrekken, nadat hij een speler van de tegenpartij een flinke schop van achteren had gegeven. Niet veel later ontving Weston McKennie een rode kaart vanwege zijn gedrag in het daaropvolgende opstootje.

Dest en Arteaga hebben van de CONCACAF een schorsing van drie wedstrijden opgelegd gekregen. Montes en McKennie moeten nog langer brommen, namelijk vier duels. De twee laatstgenoemden hebben bovendien een boete ontvangen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers