Hoe is het nu met Etienne Vaessen?

Na de botsing van Vaessen met Ajax-spits Brian Brobbey verloor de RKC-doelman even zijn bewustzijn. Gelukkig kwam Vaessen weer bij kennis en is hij zonder al te grote problemen er ‘goed’ vanaf gekomen. Dit is hoe het nu gaat met Etienne Vaessen.

Bericht van Vaessen

Op de foto die RKC Waalwijk deelde is Vaessen te zien met zichtbare schade aan zijn linkeroog. De 28-jarige doelman bracht via de sociale media kanalen van RKC een bericht naar buiten: “Allereerst wil ik mijn collega’s van de medische staf én uiteraard ook de (medische) mensen van Ajax en het ambulancepersoneel enorm bedanken voor het snel en juist handelen. Ik heb begrepen dat er van alle kanten steunbetuigingen binnenkomen. Via deze weg wil ik iedereen die met mij en mijn familie meeleeft enorm bedanken. Wij waarderen de steun enorm.”

Belletjes van Seuntjens

Oud-ploeggenoot Mats Seuntjens, tegenwoordig spelend voor FC Utrecht, was ook geschokt en probeerde Vaessen te bezoeken: "Dat relativeerde wel een beetje het gevoel dat ik had, want je bent natuurlijk stikchagrijnig na zo’n wedstrijd. Ik ben met een vriend naar hem toe geweest. We konden hem niet zien, zijn vrouw en moeder waren al bij hem. Uiteindelijk heb ik hem nu twee keer per telefoon gesproken. De scans waren gelukkig goed. Hij is thuis en het ziet er goed uit. Hij moet gewoon goed rusten”, zo vertelde hij aan ESPN

Vaessen moet rustig aan doen de komende periode, zo geeft hij aan. De komende periode staat in teken van zijn herstel. Wel kon hij al videobellen met zijn teamgenoten, stafleden en alle betrokkenen binnen RKC. Waar Vaessen precies mee kampt is niet bekend.

Oud-teamgenoot Paul Quasten komt met update

Paul Quasten schoof vrijdag 20 oktober aan tafel bij ESPN aan en sprak in de uitzending onder andere over zijn oud-teamgenoot en vriend Etienne Vaessen. "Ik heb goed contact met Etienne, het gaat nu gelukkig beter. Hij is nog niet helemaal 100%, maar hij is een paar dagen weggeweest met zijn vrouw en kinderen om zijn hoofd leeg te maken. Ik denk dat hij er wel weer bovenop komt. Hij heeft sindskort ook geen last maar van hoofdpijn en mag weer een beetje fietsen dus ik hoop dat hij snel weer onder die lat staat."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers