Heitinga na deze uitspraak afgemaakt op social media: "Schorsing Taylor smetje op wedstrijd"

Ajax was woensdagavond met 1-2 te sterk voor Feyenoord en bereikte daardoor, voor de derde achtereenvolgende keer, de finale van de KNVB Beker. Toch ging het na afloop maar amper over het duel. De wedstrijd werd ontsierd door een incident, waarbij een Feyenoord-'supporter' Davy Klaassen raakte met een aansteker. John Heitinga wilde het er na afloop niet te veel over hebben.

De trainer van de Amsterdammers begon nog met een analyse van de wedstrijd tegenover ESPN, maar werd onderbroken door de verslaggever ter plaatse. Dat was toch niet het verhaal van deze avond? "Ja dat is natuurlijk niet zoals het hoort. Dan gaan we, terecht, naar binnen en volgen we het protocol. Dan gaat het over veiligheid en een afkoelingsperiode, maar voor mij is het belangrijkste hoe het de spelers, en in bijzonder Davy (Klaassen, red) gaat."

"Vooral de spelers wilden verder spelen", antwoordt Heitinga desgevraagd. "Feyenoord heeft dat ook goed gedaan met extra stewards en volgens mij is John de Wolf nog op het veld geweest om de supporters toe te spreken. Als dan de veiligheid weer gegarandeerd wordt kun je verder voetballen."

Smetje

Ondanks alle hectiek en incidenten in De Kuip, wil de trainer van Ajax zijn avond niet laten verpesten met deze zaken: "Als je wint niet nee. Ik baal natuurlijk van de situatie met Kenneth (Taylor, red) die een tweede gele kaart pakt en daardoor geschorst is in de finale. Dat was wel een smetje op deze wedstrijd", is de opvallende uitspraak van Heitinga.

"Laat ik ook even duidelijk zijn dat het lekker is dat je zo'n grote wedstrijd wint. Feyenoord-uit, niet makkelijk. Dat je die dan over de streep trekt is een compliment aan de jongens. Het belangrijkste is dat wij naar de finale gaan", eindigt Heitinga.

Op sociale media waren mensen niet blij met het interview van Ajax-trainer John Heitinga!