Spelerspaspoort PSG-talent Warren Zaire-Emery

Het was voor veel voetbalfans raar opkijken toen ze Warren Zaire-Emery in de basis bij PSG tegen Bayern München zagen. Maar wie is toch dat talent, geboren op 8 maart 2006? Dit is het spelerspaspoort van de Franse middenvelder.

Warren Zaire-Emery

In 2014 maakte Zaire-Emery de overstap naar Paris Saint-Germain. Daarvoor was de voetballer ook al actief in de Franse hoofdstad, uitkomend voor Aubervilliers. Na ruim acht jaar mocht de Fransman met Martinikaanse roots zich voor het eerst melden in de hoofdmacht van PSG. Met een leeftijd van slechts vijftien jaar werd hij bij het eerste elftal gehaald. Zijn debuut volgde later pas. Op 6 augustus 2022 mocht de middenvelder, destijds 16 jaar en 151 dagen oud, invallen tegen Clermont Foot. Daarmee werd Zaire-Emery de jongste speler uit de clubgeschiedenis van PSG.

Op 14 februari 2023 verbrak Zaire-Emery nog een record. In de knock-out fase van de Champions League mocht hij namelijk starten tegen Bayern München. Daarmee werd hij de jongste basisspeler uit de geschiedenis van het miljoenbal die in deze fase van het toernooi. Het werd, na een eerdere invalbeurt van elft minuten, zijn tweede opwachting in de CL.