Mislintat overtuigd van nieuwe goalie: "Hoort bij de beste twee keepers van Duitsland"

Ajax presenteerde donderdagmiddag doelman Diant Ramaj aan het grote publiek en dat deed de wenkbrauwen stevig fronsen. Dat heeft te maken met de transfersom van maximaal tien miljoen euro en dat is volgens Duitse media een groot risico, terwijl Sven Mislintat van mening is dat het goed te verklaren valt.

Op dit moment hebben de Amsterdammers Geronimo Rulli en Remko Pasveer in huis, maar laatstgenoemde liep een blessure op in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Het was echt noodzakelijk om iemand te halen na de hele zware blessure van Remko. Hij is minstens drie, misschien vier maanden uit de roulatie. Dan kom je tot december of januari een doelman te kort", zegt hij op de website van Ajax.

Over de Duitse goalie van 21 jaar is hij enorm te spreken. "Ik denk dat hij tot de beste twee, drie keepers behoort van Duitsland, achter de ervaren doelmannen. Als je iemand kunt halen met zijn potentie... En nogmaals: hij is 21. Maar hij kan groeien in de schaduw van Rulli, maar hij kan er ook meteen staan. Hiermee zijn we erg blij. Dit hebben we nu echt nodig, zeker gezien zijn karakter."

Ramaj wil slagen

Ramaj komt over van Eintracht Frankfurt en kan na twee optredens in de Bundesliga al rekenen op een toptransfer. "Het betekent veel voor mij om zo'n reuzenstap te zetten. Dat geeft aan dat Ajax veel vertrouwen in me heeft. Ik voelde me bij mijn aankomst hier al op mijn gemak", zegt hij tegen de clubkanalen. "Eerste reactie toen Ajax zich meldde? "Is dit een droom of is dit echt? Daarna ging het vrij snel. Ik ben blij dat het gelukt is en ik hier nu ben. Dit is een hele grote club. Vroeger speelde ik alleen op de Playstation met Ajax. Nu mag ik hier zijn, dat is echt heel bijzonder", besluit de sluitpost.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers