Van Gaal open over gevolgen prostaatkanker: 'Seks lukt niet meer'

Louis van Gaal sprak recent in Humberto à Paris openhartig over zijn strijd tegen prostaatkanker, een diagnose die hij eind 2020 kreeg. Hoewel zijn gezondheid nu beter is, heeft de ziekte blijvende gevolgen gehad, waaronder het verlies van de mogelijkheid om seks te hebben.

Na drie jaar van intensieve behandelingen, waaronder bestralingen en operaties, heeft Van Gaal nu meer controle over zijn blaas. “Ik kan weer natuurlijk plassen, en dat is heel belangrijk,” aldus de 72-jarige trainer. Van Gaal bekende aan Humberto Tan dat hij geen seks meer kan hebben. “De liefde bedrijven kan ik niet meer, dus dat is wel een probleem,” deelde hij. Hij hoopt anderen te steunen door zijn verhaal te delen. “Ik wil mensen die er ook aan lijden een beetje steunen, dat ze verder kunnen.”

Ondanks de uitdagingen voelde Van Gaal nooit echte doodsangst. Zijn optimisme, steun van zijn vrouw Truus, zijn staf, en het werk tijdens het WK voetbal in Qatar hielpen hem door de moeilijke periodes. “Ik ben een optimist, dat heeft mij geholpen om door te gaan,” zei hij. Na het WK werd hij geopereerd, wat hem opnieuw hoop gaf. “Ik heb een vrouw die de beste mantelzorger is, dus wat wil je nog meer?” waardeerde hij zijn echtgenote Truus.

Wat is er aan de hand met Louis van Gaal?

Eind 2020 kreeg Louis van Gaal de diagnose van agressieve vorm van prostaatkanker. De oud-bondscoach zweeg lang over zijn ziekte en deelde het treurige nieuws pas in april 2022 met de buiten wereld. Dit is wat we weten over de ziekte van Louis van Gaal.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers