Onana goud waard voor Nederlandse CL-plekken: ex-Ajacied houdt voor vijfde keer de nul!

Internazionale voegde zich dinsdagavond ten koste van FC Porto bij de laatste acht in de Champions League. Een hoofdrol was weggelegd voor ex-Ajacied André Onana, die met zijn goede optreden voor de vijfde keer de nul hield in de Champions League dit seizoen. De 0-0 tegen de Portugese topclub is ook goed nieuws voor het Nederlandse voetbal, daar een tweede Champions League-ticket nu bijna een feit is.

Onana maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Amsterdam naar Milan, waar hij een contract tot medio 2027 tekende bij Inter. De Kameroener startte in eerste instantie op de bank, maar veroverde na acht duels een basis plaats. In de Champions League was Onana vanaf de eerste groepswedstrijd eerste keuze onder Simone Inzaghi. 

Onana goud waard in miljardenbal

De voormalig goalie van Ajax trapte zijn Champions League-seizoen bij Inter teleurstellend af met twee tegentreffers en een nederlaag tegen Bayern München, maar herpakte zich vervolgens met twee clean-sheets tegen respectievelijk Viktoria Plzen (0-2) en Barcelona (1-0). In Camp Nou moest Onana drie treffers incasseren, maar pakte de Italianen desondanks wel een punt. Vervolgens pakte de Kameroener opnieuw de nul tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. In de knock-outfase was Onana tot twee maal toe goud waard door zijn doel twee maal schoon te houden tegen FC Porto. 

Inter won in Milan met 1-0 en hield in Portugal FC Porto op 0-0. Onana was met zes reddingen tijdens het uitduel goud waard voor de Italiaanse topclub én het Nederlandse voetbal. Door de uitschakeling van FC Porto heeft Portugal een team minder in de race om coëfficiëntpunten te scoren in de strijd om een rechtstreeks ticket naar de groepsfase van de Champions League. Dit ticket is nu zo goed als zeker voor Nederland, waardoor zowel de nummer 1 als 2 van de Eredivisie vanaf 2024/25 in de groepsfase van de Champions League zullen starten.

Feyenoord-doelman vertrekt