Van Rivaldo tot Larsson: voetbalvaders die met hun zoon samen speelden

Voetbalzonen die in de voetsporen van hun vaders is al iets bijzonders, maar vaders en zonen die samen hebben gespeeld is dat nog meer. Voetbalflitsen neemt de vaders en zonen die samen op het veld hebben gestaan door. 

In de NBA, de basketbalcompetitie in de Verenigde Staten, vond begin oktober 2024 een primeur plaats. LeBron James speelde namelijk samen met zijn zoon, Bronny. Dit heeft ook enkele keren plaatsgevonden in de voetballerij.

Rivaldo en Rivaldinho

Na een pauze van 15 maanden maakte de Braziliaanse ster Rivaldo op 43-jarige leeftijd zijn terugkeer naar het voetbal in juni 2015. In een memorabele wedstrijd scoorde hij samen met zijn 20-jarige zoon, Rivaldinho, in een 3-1 overwinning op Macaé. Sinds de zomer van 2023 speelt Rivaldinho voor FCV Farul in Roemenië.

(Tekst gaat verder onder de video)

George Eastham Sr. en Jr.

George Eastham Jr. veroverde in 1966 de wereldtitel met Engeland, maar een andere belangrijke mijlpaal in zijn carrière vond plaats in 1954. Op 18-jarige leeftijd stond hij samen met zijn vader, George Eastham Sr., op het veld voor Ards tijdens de Gold Cup van Noord-Ierland, waar ze gezamenlijk de trofee wisten te behalen. In de finale scoorde zijn vader het winnende doelpunt.

Alexei Eremenko en zijn zonen

De Russische middenvelder Alexei Eremenko Sr. speelde samen met zijn zoon Alexei Eremenko Jr. bij HJK Helsinki in Finland. Tijdens hun tijd daar veroverden ze twee landstitels en de Finse Beker in 2003. Na zijn periode bij HJK speelde Eremenko Sr. ook met zijn andere zoon, Roman Eremenko, bij FF Jaro.

Henrik en Jordan Larsson

In 2013 keerde de Zweedse voetballegende Henrik Larsson (oud-Feyenoord), winnaar van de Champions League, terug op het veld bij Hogaborgs BK. Daar speelde hij samen met zijn 15-jarige zoon Jordan, die zijn stempel op het team drukte door te scoren.

(Tekst gaat verder onder de video)

Alex en David Herd

In Engeland speelde de voormalig Manchester City-speler Alex Herd samen met zijn zoon David voor Stockport County aan het einde van het seizoen 1950/51. David zou later ook grote successen behalen bij Manchester United.

Ian en Gary Bowyer

Ian Bowyer speelde als speler-manager van Hereford United samen met zijn zoon Gary tijdens het seizoen 1989/90.

Meest bekende voetbalvaders en zonen in Nederland.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers