Te Kloese over bijzondere band met familie van Feyenoord-steunpilaar: "Ik ken die mensen al acht jaar"

Santiago Giménez was één van de cruciale factoren die uiteindelijk hebben gezorgd voor de landstitel van Feyenoord en daardoor moest Dennis te Kloese er alles aan doen om de Mexicaanse aanvaller in De Kuip te houden. De technisch én algemeen directeur van de Rotterdammers blikt terug op de transferperiode.

Giménez en Te Kloese waren voorafgaand aan het 'Feyenoord-huwelijk' geen onbekende van elkaar. "Ik ken de mensen al heel lang, zeker acht jaar. "In mijn rol als directeur van de Mexicaanse bond hebben we Santiago ooit al opgeroepen voor een jeugdselectie van Mexico. Toen moest hij nog beslissen of hij voor Argentinië, het land waar hij is geboren en waar zijn vader jarenlang uitkwam voor Boca Juniors, of voor Mexico zou gaan spelen. Santiago groeide natuurlijk op in Mexico, waar zijn vader was gaan voetballen", vertelt hij tegenover De Telegraaf.

"Dus ik zei, een beetje plat gezegd tegen hem als jonge speler: ’Je bent Mexicaan, niet zeiken, je kiest voor Mexico’. En dat deed hij ook", vervolgt Te Kloese. "In zulke landen en culturen, waar door de omstandigheden veel wantrouwen en veel opportunisme heerst, duurt het lang om een sterke relatie op te bouwen. Als je het vertrouwen wint, mag je dat niet beschamen. Ook in mindere periodes probeerde ik er te zijn. Met de vader heb ik vanaf het begin een goede relatie."

Wereldwijde interesse

De Mexicaanse spits was erg populair in het buitenland en stond op veel wensenlijstjes in Europa, maar desondanks wilde Giménez nog een jaar bij Feyenoord spelen. ''Er is van alles voorbij gekomen, maar er zit een goede kop op bij Santiago en hij heeft een geweldig karakter. Kwam er een flinke club, dan zei hij: ’Dit is niet waar ik naar toe wil, ik wil nog helemaal niet weg. Ik wil me eerst bij Feyenoord profileren en me op Europees niveau doorontwikkelen'. Wat hij bij Feyenoord heeft, geeft hem rust", besluit Te Kloese. 

Ook interessant