Leukste uitspraken en momenten van Sierd de Vos

Voetbalverslaggever Sierd de Vos staat bekend om zijn unieke stijl als commentator. Hetgeen wat hem een soort cultstatus heeft opgeleverd. Zijn uitdrukkingen als 'koekoek' en 'goaaaaal' zijn bij mening voetbalkijker bekend. De Vos is geen standaard commentator die alleen zegt welke speler er aan de bal is. Nee, hij vertelt vaak over randzaken zoals privésituaties van spelers, recenties over restaurants en minutenlange speeches over de geschiedenis van de club in kwestie. Daarom de leukste en grappigste momenten van El Sierd op een rijtje.

El Sierd geniet van knokpartij tijdens El Clásico

In het seizoen 2010/11 stonden Barcelona en Real Madrid voor de Spaanse Super Copa tegenover elkaar. De wedstrijd werd een spektakelstuk en eindigde in 3-2 waardoor Barcelona de beker omhoog kon houden. Vlak voor het einde van de wedstrijd ontstond er een groot opstootje tussen beide ploegen, met Marcelo (Real Madrid) als aanstichter. Laatstgenoemde kreeg evenals Mesut Özil en David Villa een rode kaart. Sierd de Vos genoot van het tumult in de slotfase.

Sierd de Vos benoemt elke speler tot man de van de wedstrijd

Na de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Australië op het WK in 2014, interviewt De Vos de spelers van het Nederlands elftal. De meeste voetballers hebben het niet zo met interviews, maar daar weet Sierd de Vos wel raad mee. De verslaggever benoemt iedere speler die voor zijn microfoon verschijnt 'beste speler van de wedstrijd'. 

Het besproken moment begint vanaf minuut 2:35

Sierd de Vos over het geblondeerde kapsel van Ivan Rakitic

Kroaat Ivan Rakitic, momenteel spelend bij Sevilla, valt in de thuiswedstrijd tegen Eibar in voor Sergio Busquets. Wat opvalt is de haarkleur van de toenmalig nummer vier. Sierd de Vos weet echter wat er gebeurd is waardoor Rakitic zo voor de dag komt.

Sierd de Vos kraakt zaakwaarnemer Mino Raiola

Machtig zaakwaarnemer in de voetbalwereld, Mino Raiola, moet het tijdens een wedstrijd van Sierd de Vos ontgelden. De commentator neemt daarmee geen blad voor de mond: "Hij heeft inmiddels meer euro's verdiend dan dat hij hersencellen heeft", aldus De Vos. Ook wijst De Vos naar de Italiaanse afkomst van Raiola.

Interview met Iker Casillas

Na afloop van een Champions League wedstrijd staat doelman Iker Casillas journalist De Vos te woord. De Spanjaard krijgt te horen van de Nederlander dat hij 'staatsvijand nummer één' zou zijn. De Vos doelt dan natuurlijk op de verloren WK finale in 2010, waarbij Robben een grote kans tegenover Casillas miste.

De Vos imiteert Michael Jackson tijdens WK 2014

Tijdens het WK in 2014 reist verslaggever De Vos af naar Pelourinho. De plaats waar Michael Jackson zijn videoclip opnam van het nummer 'Thet dont care about us'. De Vos imiteert vervolgens de popster geheel op eigen wijze.

'Teletubbie elftal' Malaga

De markante verslaggever springt op zodra zijn 'favoriet' Duda (Málaga) binnen de lijnen komt. De Portugese voetballer was destijds een van de oudgediende. De Vos blikt op een aantal jaren geleden terug toen Duda ook al actief was. De commentator noemt vervolgens wat andere spelersnamen op van die tijd: "Toen was het een beetje een Teletubbie elftal dat Málaga."

De 'goaaaaal' van Sierd de Vos na een doelpunt

Datgeen na een doelpunt wat de commentator zo kenmerkt. Commentaar na een doelpunt wat je vaak alleen in Zuid-Amerikaanse landen ziet. Hij doet het overigens niet altijd, wat men wel eens denkt. Maar als hij het doet, dan doet hij het goed. 

Culinaire tips vanuit Sevilla tijdens Real Betis tegen Real Madrid

Tijdens de wedstrijd Real Betis en Real Madrid heeft De Vos het even over de specialiteiten, op het gebied van eten, in Sevilla. Hoewel de wedstrijd gewoon bezig is laat De Vos zijn licht schijnen op de vis in de Spaanse stad.

René van der Gijp en Johan Derksen lachen om: 'Boem, raak, koekoek'

De mannen van Veronica Inside, destijds Voetbal International, beluisteren in de studio een fragment van Sierd de Vos. De commentator reageert op geheel eigen wijze op een doelpunt van Arián López (Atlético Madrid): "Boem, raak, koekoek." Vooral René van der Gijp moet erg lachen om het commentaar.

Hoogtepunten Sierd de Vos bij VI Oranje

Tijdens het WK van 2014 in Brazilië zitten de mannen aan tafel bij hun VI Oranje. Hoewel zij de opnames rondom het WK doen vanuit Scheveningen, verblijft De Vos het gehele toernooi in Brazilië. Laatstgenoemde doet dit toernooi de crosstalks voor het programma. Dit zorgde voor een aantal hilarische hoogtepunten. "Ik sla je eraf."