Sevilla-watcher heeft opvallende verklaring voor stijgende lijn: "Hij geeft nieuwe energie"

Sevilla begon dramatisch aan het seizoen, maar sinds de winterstop is de weg omhoog ingezet. Deze willen de Spanjaarden een vervolg geven in de Europa League play-offronde tegen PSV. De Sevilla-watcher van Marca, Alberto Fernández, ziet dat de ommekeer van de Andalusiërs ook te maken heeft met de terugkeer van een Eredivisie-flop.

Met nieuwelingen Loïc Badé en Pape Gueye gaat het een stuk beter bij Sevilla. Na het ontslag van Julen Lopetegui werd oude bekende Jorge Sampaoli aangesteld en onder hem klimt de Europa League winnaar van 2020 langzaam uit het dal. Guey speelt tegen PSV niet mee: hij kon niet meer ingeschreven worden voor de Europese competitie.

Tekst gaat verder onder de video.

Wederopbouw

"Sevilla is een ploeg in opbouw", stelt Fernández tegenover Voetbalzone. "De nieuwe trainer heeft er met zijn speelwijze en spelprincipes voor gezorgd dat de club weer competatief is." Onder Sampaoli is ook de teruggekeerde Lucas Ocampos, was verhuurd aan Ajax, weer helemaal opgebloeid. "De Argentijnse aanvaller geeft Sevilla nieuwe energie. Normaal gaat hij donderdagavond starten. Hij voelt zich thuis en was naast Luuk de Jong een van de grote leiders tijdens de Spaanse titelstrijd twee jaar geleden. Zijn uitleenbeurt aan Ajax was ongelukkig maar Sampaoli weet wat hij aan hem heeft."

Voor Karim Rekik is het een weerzien met zijn oude ploeg. De Nederlander doet donderdagavond niet mee vanwege een blessure en dat is niet voor het eerst. "Hij is enrom blessuregevoelig", weet Fernández. "Zijn prestaties zijn niet wat men van hem verwacht, omdat hij niet in staat is om meerdere wedstrijden in korte tijd te spelen."

Simons in de spotlights

"Ik verwacht een evenwichtig tweeluik. Voor Luuk de Jong wordt het natuurlijk een bijzonder weerzien met zijn oude club, maar ook in Spanje zijn vele ogen gericht op Xavi Simons. Hij was al bekend voordat hij prof werd door zijn tijd bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain. In Spanje wordt hij gezien als toekomstige ster dus men is benieuwd of hij het ook in een grote competitie kan."