Henk van Stee: "Zondag zet ik mijn geld op Ajax, maar Feyenoord wordt landskampioen"

Henk van Stee heeft een voorspelling gedaan voor de aanstaande Klassieker en de afloop van het huidige Eredivisie-seizoen. De geboren Rotterdammer verwacht dat Ajax zondag in de Johan Cruijff Arena aan het langste eind trekt, maar dat Feyenoord zich uiteindelijk tot kampioen van Nederland kroont.

"Als ik mijn geld erop moet zetten denk ik dat Ajax die wedstrijd gaat winnen. Maar ik ben ervan overtuigd dat Feyenoord kampioen gaat worden", stelde Van Stee, die in het verleden in verschillende functies bij Feyenoord werkzaam was, maandag in FC Rijnmond.

Feyenoord speelt donderdag de returnwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finales van de Europa League. Drie dagen later wacht alweer de clash met Ajax. Hoewel beide wedstrijden kort op elkaar zitten, voorziet Van Stee in De Klassieker geen fysieke problemen voor de ploeg van Arne Slot. "Een aantal spelers zal niet de hele wedstrijd vol gas kunnen geven, maar dan heeft Feyenoord 5-6 spelers die nog op het puntje van de stoel zitten om er in te komen. Ik denk dat Feyenoord er helemaal klaar voor is".

"Misschien mis je wat scherpte, maar de tegenstander graaft zich ook helemaal in. Feyenoord raakt niet in paniek en wisselt op tijd. De staf heeft elke wedstrijd een toegevoegde waarde", aldus Van Stee, die het onzin vindt dat Feyenoord nu al onder spanning staat vanwege een eventuele landstitel. "Alleen tegen Ajax zal die spanning er zijn".

Feyenoord-doelman vertrekt