John Heitinga ziet 'mooie dingen ontstaan' na 'zakelijke overwinning' op NEC

Ajax won in de Johan Cruijff ArenA nipt van NEC (1-0) door een doelpunt van Mohammed Kudus vlak na rust. Het niveau van de Amsterdammers liet te wensen over en dat zag ook hoofdtrainer John Heitinga: "We weten dat we beter kunnen, maar we moeten ook realistisch zijn", aldus de oefenmeester na afloop van het duel tegen NEC.

De Amsterdammers gingen voortvarend van start en kreeg enkele kans in de openingsfase, maar daarna werd het volgens Heitinga 'wat statischer'. De oefenmeester heeft wel een verklaring voor het spel van zijn ploeg: "NEC stond goed georganiseerd en krijgt dit seizoen weinig tegendoelpunten. Ze spelen vanuit een compacte organisatie. Helaas was de amausementswaarde neit heel hoog. De mensen komen naar het stadion, die willen we vermaken, maar nu moesten we deze overwinning zakelijk over de streep trekken", aldus de coach van Ajax.

Reeks van 6 gewonnen Eredivisie-duels

Heitinga is bewust van het feit dat het beter kan in Amsterdam, maar blijft realistisch en is qua resultaten tevreden bij Ajax. De Amsterdammers wonnen sinds de aanstelling van de oefenmeester alle duels in de Eredivisie: "We hebben nu een aantal wedstrijden achter elkaar gewonnen. Daarvoor lukte dat in een reeks niet", aldus Heitinga, die daarbij ook aangeeft dat zijn spelers en staf 'heel kritisch' zijn: "We willen voor het hoogste haalbare gaan", aldus de coach van de Amsterdammers.

Ajax een lastig resterend programma met duels tegen concurrenten Feyenoord, AZ én PSV, maar desondanks heeft Heitinga een goed gevoel over het slot van dit seizoen: "De saamhorigheid en het vertrouwen zie je terug", aldus Heitinga, die aangeeft dat de kijkers en analisten slechts momentopnames zien. "Wij zijn elke dagen samen en dan zie je mooie dingen ontstaan. Gisteren waren er ook een paar jongen die liever hadden gehad dat we zaterdag al moesten voetballen in plaats van zondag. Dat zijn goede signalen", stelt Heitinga.