De geweldige vorm van Santiago Giménez in beeld, wat een statistieken!

Santiago Giménez is uitstekend begonnen aan het seizoen met Feyenoord. Met negen goals en twee assists in de zes eerste Eredivisie-duels hielp hij de Rotterdammers met ruime cijfers langs achtereenvolgens Almere City (6-1), FC Utrecht (1-5), SC Heerenveen (6-1) en Ajax (0-4). Dit zijn de Mexicaan zijn hoogtepunten van die wedstrijden.

Giménez VS Almere City

Na twee teleurstellende wedstrijden tegen Fortuna Sittard (0-0) en tegen Sparta Rotterdam (2-2), waarin hij wel één keer scoorde, was het zaak voor de Feyenoorders om hun rug te rechten tegen de promovendus. En dat lukte, met onder meer twee goals van de aanvalsleider was Almere kansloos in De Kuip.

Giménez VS FC Utrecht

Na de drie punten tegen Almere City wilde Feyenoord de opmars voortzetten in de normaal toch altijd moeilijke uitwedstrijd in Utrecht. Maar dit keer verliep het anders. De mannen van Arne Slot hadden geen kind aan Utrecht en walsten er probleemloos met 1-5 overheen. En weer was Santiago Giménez met twee goals uiterst belangrijk.

Giménez VS SC Heerenveen

Ook wanneer de goalgetter minder speelt, is hij in staat om belangrijk te zijn voor zijn team. Zo liet hij dat zien tegen Heerenveen. Met een goal en een assist bezorgde de Feyenoord-spits Het Legioen een zorgeloze middag.  

Giménez VS Ajax

Het werd een historische wedstrijd. Niet alleen omdat het over meerdere dagen werd uitgespeeld, maar ook door de hoge uitslag. De 0-4 ging de geschiedenis in, aangezien het de hoogste overwinning van Feyenoord ooit is uit tegen aartsrivaal Ajax. En jawel, ook hier drukte Giménez zijn stempel op de wedstrijd. Met drie goals legde hij wederom een puike partij op de mat en denderde hij met Feyenoord door na een teleurstellende competitiestart. 

Hieronder een overzicht van de statistieken van Giménez in de eerste zes Eredivisie-speelrondes:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers