‘Ajax krijgt prijskaartje Noppert te horen, kan Kudus verkopen en zit achter Braziliaan aan’

Eerder liet Ajax-trainer Alfred Schreuder al weten dat de club in de winter de markt op zal gaan om haar selectie te versterken. Het Parool weet nu te vertellen dat Ajacied Mohammed Kudus voor 30 miljoen euro zou mogen vertrekken uit Amsterdam, terwijl SC Heerenveen 10 miljoen euro vraagt voor Andries Noppert.

Noppert werd tot ieders verbazing door Louis van Gaal verkozen als eerste doelman van Oranje en liet op het WK uitstekend spel zien. De doelman tekende afgelopen zomer nog een contract tot medio 2024 bij SC Heerenveen, maar kan volgens De Telegraaf rekenen op interesse van Ajax. Heerenveen zou 10 miljoen euro vragen voor de doelman. Mohammed Kudus zou volgens The Athletic zijn vertrekwens hebben uitgesproken tegenover Ajax en de club lijkt bereid mee te werken aan een mogelijke transfer. De Ghanees zou zo’n dertig miljoen euro moeten opleveren.

Ajax kijkt ook naar Braziliaan

Ten slotte meldt de krant dat Gerry Hamstra, de technisch manager van Ajax, in Brazilië is geweest om Marcos Leonardo te bekijken. De 19-jarige Braziliaanse aanvaller staat momenteel onder contract bij Santos.

Feyenoord-doelman vertrekt