Dit is de echte reden waarom Jerdy Schouten bij Oranje ontbreekt

Jerdy Schouten, middenvelder van PSV, ontbreekt deze interlandperiode bij het Nederlands elftal. In een interview met De Telegraaf legt de 27-jarige controleur uit dat hij niet afwezig is vanwege vermoeidheid, zoals eerder werd gesuggereerd, maar door een knieblessure. Een MRI-scan wees uit dat hij kampt met een flinke botkneuzing, wat hem dwingt tot rust.

Wat is er aan de hand met Schouten?

Schouten moest recentelijk de wedstrijden van Oranje tegen Hongarije en Duitsland laten schieten. Hij vertelt dat de pijn in zijn knie na de wedstrijd tegen Sporting ondraaglijk werd. “Ik heb met pijnstillers nog door kunnen spelen, maar het werd steeds erger. Uiteindelijk moest ik de wedstrijden tegen Sparta en de interlands overslaan,” legt hij uit.

Volgens Schouten is er sprake van een botkneuzing met vochtophoping. “Er is niets kapot aan de meniscus of banden, het gaat puur om het herstel van de kneuzing en de pijn. Ik wil er alles aan doen om weer snel op het veld te staan, hopelijk in de kraker tegen AZ,” aldus de middenvelder. AZ-uit is de eerste wedstrijd in het programma van PSV na de interlandbreak met Oranje.

Vermoeidheid niet de oorzaak

De geruchten dat Schouten afwezig is vanwege oververmoeidheid kloppen volgens hem niet. “Het is een zwaar jaar, met veel wedstrijden en weinig rust door het EK en de geboorte van onze dochter. Maar vermoeidheid zou voor mij nooit een reden zijn om Oranje te missen. Ik wil altijd spelen,” benadrukt Schouten.

Goede band met Koeman

Schouten maakt ook duidelijk dat zijn relatie met bondscoach Ronald Koeman goed is. Hij voelt zich op zijn gemak bij de coach en had graag de laatste interlands van het jaar gespeeld. “We hebben een fijne groep en ik voel me op mijn plek bij Koeman,” sluit Schouten af.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers