Beelen op zijn plek bij Feyenoord: "Ben hier omringd door topspelers"

Thomas Beelen kwam deze zomer over van promovendus PEC Zwolle en blikt in gesprek met FSV De Feijenoorder terug op zijn start van het Eredivisie-seizoen. De verdediger bespreekt zijn debuut tegen Fortuna Sittard, de deelname aan de Champions League en de bijzondere band met vriend en teamgenoot Thomas van den Belt.

Een groter verschil kan bijna niet, maar Beelen maakte deze zomer de stap uit de Keuken Kampioen Divisie naar het hoogste niveau. “De start was niet helemaal optimaal. Ik had wat kleine pijntjes, waardoor ik even geduld moest hebben voordat ik kon meetrainen. Het was even wennen, ook aan het hoge niveau van mijn medespelers. Ik ben hier omringd door topspelers, alles gaat in een hoger tempo en het is aan mij om aan te haken”, begint de 22-jarige Harderwijker.

Zijn debuut was stormachtig te noemen, omdat een rode kaart van Bart Nieuwkoop een noodgedwongen wissel betekende voor Arne Slot. Daardoor mocht Beelen zijn opwachting gaan maken in De Kuip. “Dat was niet een scenario dat ik van tevoren had bedacht, maar dat hoort nu eenmaal bij voetbal. Het enige wat je kan doen, is er altijd klaar voor zijn. En dat was ik. Als ik naar mijn spel kijk, ben ik redelijk tevreden over mijn optreden."

Vriend en ploeggenoot Thomas van den Belt

Van den Belt maakte dezelfde stap in de afgelopen transferperiode en de twee voetballers zijn al heel lang bevriend met elkaar, maar dat heeft geen invloed op de loopbaan van Beelen. "Het is bijzonder dat we samen deze stap kunnen maken. We speelden al samen in de jeugd bij PEC, hebben veel minuten samen op het middenveld gestaan. Thomas is meer dan een teamgenoot; hij is een goede vriend. Natuurlijk was het ook leuk om direct een maatje in het team te hebben. Ik zie het als een extraatje, maar ik zal mijn eigen weg moeten vinden", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers