Kevin van Veen en clubraad NAC lijnrecht tegenover elkaar: "Ga toch fietsen"

De provocatie van Kevin van Veen tijdens het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen NAC Breda en FC Groningen (3-2) van vrijdagavond houdt de gemoederen een dag later nog flink bezig. De spits van FC Groningen is niet te spreken over een statement van de clubraad van NAC.

Met een voortreffelijke vrije trap zorgde Van Veen in de 27ste minuut voor de gelijkmaker in het Rat Verlegh Stadion, waarna hij de fanatieke achterban uitdaagde. Na een flinke bierdouche kreeg Van Veen een gele kaart en legde scheidsrechter Stan Teuben de wedstrijd tijdelijk stil. NAC Breda won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2.

Na afloop deed Van Veen voor de camera van ESPN zijn verhaal. "Er zijn grenzen, ik ben ook een mens. Ik houd wel van emotie en gedrevenheid, maar er staan gewoon volwassen mannen die mijn dochter het K-woord toewensen. Die vrije trap komt voor mijn voeten, dus ik zei tegen Leandro Bacuna: Laat mij die eens even binnenschieten, dan laat ik zien dat ik ook een mens ben. Mijn dochter is nog niet eens geboren en ze wordt nu al kapot bedreigd. Van die internetheldjes die denken dat ze kunnen zeggen wat ze willen. Mijn dochter heeft helemaal niets met voetbal te maken. Als ik dan die 1-1 binnenschiet, ben ik ook een mens met emoties".

De clubraad van NAC heeft zaterdag een statement naar buiten gebracht naar aanleiding van de provocatie van Van Veen. De raad stoort zich aan het feit dat de media de berichtgeving van Van Veen overnemen zonder dieper op het statement van de spits in te gaan. "Wij willen de onderste steen boven en doen een dringende oproep aan NAC en KNVB: start een onderzoek naar het bestaan van de berichten. Doe, als ze er zijn, onderzoek of ze daadwerkelijk vanuit een NAC-supporter komen en neem dan gepaste maatregelen. En om maar heel volledig te zijn: als de waarheid uiteindelijk anders blijkt te zijn, de aantijgingen richting het NAC supporterscollectief niet waar blijken te zijn, verwachten we excuses".

Het statement heeft kwaad bloed gezet bij de 32-jarige aanvaller. "Denken dat je met alles weg kunt komen.. triest diep triest!!!!!!!!!! Is gewoon normaal in Nederland zo te zien? Ga aub een eind fietsen met je "clubraad"", aldus Van Veen op X (voorheen Twitter).