Van den Belt onder de indruk van internationals bij Feyenoord: "Je merkt meteen dat het niveau omhoog gaat"

Thomas van den Belt kijkt positief terug op zijn eerste weken als Feyenoord-speler. De 22-jarige middenvelder maakte afgelopen weekend zijn basisdebuut voor de Rotterdammers tegen zijn oude club PEC Zwolle, de wedstrijd daarna tegen Club Brugge moest Van den Belt echter direct genoegen nemen met een plek op de bank. Dit alles heeft te maken met de terugkeer van de internationals bij Feyenoord.

"Je merkt meteen dat het niveau omhoog gaat", legt Van den Belt uit wanneer het gaat over de teruggekeerde internationals in gesprek met Feyenoord Media. "Dat is zeker anders dan bij PEC Zwolle. Maar toch denk ik dat ik goed mee kan komen. Dat is positief." De nog jonge middenvelder had al gerekend op deze lastige concurrentie: "Er zijn hier zoveel betere spelers, maar dat is ook niet gek. Ik zit nou eenmaal bij een topclub."

Van den Belt kijkt met een goed gevoel naar de huidige stand van zaken bij Feyenoord: "Zaterdag speelden we tegen mijn oude cluppie. Nu tegen een grotere. En ook die hebben we gewonnen, dat is altijd goed." Met name het eerste kwartier was erg goed volgens de spelmaker, daarna werd het spel iets minder. "We verloren grip op de wedstrijd en kwamen zij beter in hun spel."

Ook interessant