Wantrouwen bij Ajax: 'mobieltjes inleveren en zoeken naar afluisterapparatuur'

Afgelopen transferzomer heerste er veel wantrouwen binnen Ajax. Uit een reconstructie van de NRC blijkt dat men in de ArenA gek werd doordat informatie rond transferonderhandelingen in rap tempo op straat kwam te liggen. Het bereikte zelfs een moment waarop er gezocht werd naar afluisterapparatuur.

Het medium brengt naar buiten dat Ajax normaal gesproken een opstelling heeft met het eerste elftal, met daarbij schaduwelftallen die worden aangevuld met potentiële vervangers. Hieronder vallen zowel spelers uit de jeugd als van andere clubs. Toen men bij Ajax zag dat deze zogenoemde compositie niet meer juist was, was de conclusie dat de samenwerking en verantwoordelijkheden niet meer soepel verliepen. Daarbij was de hiërarchie binnen Ajax niet meer helder. 

Na het vertrek van Marc Overmars bij Ajax werd het een grote puinhoop binnen Ajax. Wat volgens de NRC niet hielp is dat binnen deze periode veel informatie rond transferonderhandelingen op straat kwam te liggen. 'Zelfs als deze in kleine kring bekend was'. Het kwam zelfs voor dat de commissarissen in een call met de directie, trainer en het technisch hart een transfer goedkeurden, waarna ze dat enkele minuten later op internet teruglazen, 'Gek worden ze ervan. De frustratie zit zo diep dat de directie besluit een bedrijfsrecherche in te huren om het lek te zoeken', schrijft de krant. 'Iedereen levert zijn telefoon in, vergaderruimtes worden gecheckt op afluisterapparatuur – het levert niets op.'

Feyenoord-doelman vertrekt