Van Nistelrooij baalt van mislopen landstitel: "Komt niet uit de lucht vallen, wél grote deceptie"

Ruud van Nistelrooij was tot zondagmiddag 14:30 nog altijd van mening dat zijn ploeg in de race was voor het kampioenschap, maar zag die hoop al snel vervliegen toen Feyenoord eenvoudig won van Go Ahead Eagles. De oefenmeester van de Eindhovenaren baalt van het mislopen van de eerste plek.

"Het komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar het is wel een grote deceptie. Dan spreek ik voor mezelf, maar ik denk voor iedereen bij PSV", begint hij zijn uitleg. "We hebben altijd de uitgesproken om kampioen te willen worden, ook na de wisselingen in de winterstop. Als dat dan niet lukt, is dat heel teleurstellend. Met PSV moet je daar wel altijd naar streven."

Nu de landskampioen bekend is en de Brabanders zeer waarschijnlijk op de tweede plaats gaan eindigen, blikt Van Nistelrooij al stiekem vooruit op volgend seizoen. "We kijken ook al richting het volgende seizoen. Met Earnest Stewart hebben we iemand die een zo goed mogelijke selectie gaat samenstellen. We hebben dit seizoen onze offers gemaakt door de financiële situatie, nu is het belangrijk om verder te bouwen op wat we dit seizoen hebben gedaan. Voor mij telt nu vooral in de laatste twee duels het maximale eruit halen."

PSV sloot de 32e speelronde af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar de Eindhovenaren hadden het enorm zwaar. Een wereldgoal van Xavi Simons bezorgde de ploeg van Van Nistelrooij een bevrijdende voorsprong op, maar na afloop was de hoofdverantwoordelijke niet tevreden. "Deze wedstrijd paste onder het kopje moeizame wedstrijd toch winnend afsluiten. Dit was niet wat ik ervan had verwacht. Ik dacht de lijn van de laatste weken door te kunnen trekken", laat hij optekenen. PSV heeft nog één overwinning nodig of puntenverlies van Ajax om de tweede plaats definitief in handen te hebben.