'Ajax denkt aan Hilgers en wil met transfer zowel PSV als Feyenoord aftroeven'

Ajax ziet in Mees Hilgers een serieuze optie om de verdediging te versterken. Dat meldt Mike Verweij maandagmiddag in Kick-Off Podcast van De Telegraaf. Afgelopen zomer toonde ook Feyenoord interesse in de centrumverdediger van FC Twente. Verweij voegt toe dat PSV eveneens gecharmeerd zou zijn van de jongeling.

'Bij Ajax is er een opvallende naam opgedoken: Mees Hilgers', begint de Ajax-watcher van de Amsterdamse krant. 'Het is wel vervelend voor Ajax dat ze nu met de Schreuder-situatie bezig zijn, want daardoor liggen andere dingen nu stil', doelt hij op het feit dat de clubleiding binnenkort met de trainer gaat praten over de toekomst.

Feyenoord en PSV ook geïnteresseerd

Met het binnenhalen van de Amersfoorter zou Ajax twee titelconcurrenten pijn kunnen gaan doen. 'Ajax hoopt PSV en Feyenoord, die ook geïnteresseerd zijn in Hilgers, af te troeven door deze winterstop toe te slaan', aldus Verweij, die aangeeft dat de twee concurrenten niet over de middelen beschikken om de verdediger deze winter te kopen.

Toen Feyenoord zich afgelopen zomer voor de 21-jarige Hilgers meldde, kreeg het na het eerste bod te horen dat het niet meer terug hoefde te komen. Het eerste bod was zo laag dat Jan Streuer er geen vertrouwen in had dat de Rotterdammers ook maar in de buurt van de vraagprijs, die naar verluidt zes miljoen bedroeg, zouden gaan komen.

FC Twente op de hoeden

Sindsdien is de situatie wel iets penibeler geworden voor de Enschedeërs. Het contract van de goed presterende Hilgers loopt komende zomer namelijk af. Hoewel FC Twente de verbintenis door middel van een optie nog met één jaar kan verlengen, zal de club op de hoeden zijn. Als Hilgers niet wil bijtekenen, moet hij deze winter of komende zomer verkocht worden om te voorkomen dat hij gratis de deur uit kan gaan lopen. 

Feyenoord-doelman vertrekt