Centraal duo Feyenoord geniet immens: "Mag voor eeuwig duren"

Als het over de uitblinkers van Feyenoord gaat, worden vaak Orkun Kökçü en Santiago Giménez genoemd. Toch behoren Gernot Trauner en David Hancko ook tot de absolute steunpilaren van de ploeg van Arne Slot. Voetbal International sprak met de centrale verdedigers.

Hancko geniet met volle teugen van het behalen van de titel: "Je ziet dat het enorm veel losmaakt, daarvoor hoef je maar door de stad te lopen. Soms lig ik in bed en val ik in slaap met de droom dat dit seizoen voor eeuwig mag duren. Zo mooi wordt het misschien wel nooit meer", vertelt Hancko. "In Slowakije worden de wedstrijden van Feyenoord nu ook live uitgezonden en hoor ik dat mensen heel graag naar ons kijken."

Ook in het thuisland van Trauner kijken ze met trots naar de Rotterdammers: "Oostenrijkse media komen weleens kijken en zijn dan helemaal onder de indruk van wat Feyenoord losmaakt. Het land heeft een goede band met de club. Een van de succesvolste trainer, Ernst Happel, was een Oostenrijker en Franz Hasil heeft hier ook veel indruk gemaakt."

Nul houden

"Hoe meer je wint, hoe meer je gelooft in wat je doet", vertelt Trauner over afgelopen seizoen. "Ik wil niet arrogant zijn hoor, maar tegenwoordig gaan we naar wedstrijden en weten we zeker dat we zullen winnen. We weten dat we kansen creëren en, als we goed verdedigen, we geen goals tegen krijgen." Die winnaarsmentaliteit is ook terug te zien bij Hancko: "Ik vind het toch vervelend dat FC Twente de verdediging heeft met de minste tegengoals. Ons doel is de nul houden. Dan is de kans groot dat we winnen. Ik heb dit trouwens nooit gehad, dat ik er zo mee bezig ben en zoveel waarde aan hecht."