'Feyenoord aast op PEC Zwolle-sterkhouder'

In de zoektocht naar versterking voor de verdediging is Feyenoord uitgekomen bij Thomas Beelen van PEC Zwolle, zo melden 1908 en Voetbal International. Ook AZ en FC Twente zijn geïnteresseerd in de 22-jarige mandekker.

Afgelopen seizoen beleefde Beelen zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van PEC Zwolle. Hij speelde in totaal dertig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, grotendeels als basisklant. Zijn goede prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo strijden AZ, Feyenoord en FC Twente om de handtekening van de rechtsbenige centrumverdediger, die naar verluidt meer dan twee miljoen euro moet kosten.

Beelen, die volgens Transfermarkt een marktwaarde van 450.000 euro vertegenwoordigt, ligt nog tot medio 2025 vast bij de Blauwvingers. Mocht het van een transfer naar Feyenoord komen, dan wordt Beelen herenigd met oud-ploeggenoot Thomas van den Belt. De talentvolle middenvelder maakte eerder al de overstap naar De Kuip.

Een vertrek van Beelen zou een aderlating voor PEC Zwolle zijn. Naast Van den Belt is de Eredivisie-promovendus ook al hoofdtrainer Dick Schreuder en middenvelders Haris Medunjanin en Younes Taha kwijt. Schreuder en Medunjanin gaan aan de slag bij het Spaanse CD Castellón, terwijl Taha naar FC Twente verkast.

Ook interessant