Advocaat wijst belangrijke verschuivingen aan richting EK: "Hij gaat keepen..."

Dick Advocaat vindt de situatie van Oranje niet zo ernstig als andere collega analisten doen. De oud-bondscoach denkt dat de ploeg van Ronald Koeman nog een aantal flinke kwaliteitsinjecties zal krijgen. Justin Bijlow op doel is er daar een van.

Deze interlandperiode mist Ronald Koeman wederom veel spelers. Na het duel met Ierland kreeg de formatie van Koeman veel kritiek op het vertoonde spel, maar Advocaat denkt niet dat de bondscoach zich zorgen maakt. “Ronald maakt zich niet druk. Van het elftal van zaterdag blijven hooguit vijf spelers erin staan”, voorspelt Advocaat bij Veronica Offside.

“Je mist de hele achterhoede. Er komt een ander verdedigingsduo, een ander middenveld en een andere voorhoede”, somt de oud-trainer op. “Ik denk sowieso dat Bijlow de keeper wordt. Dan krijg je Aké, De Ligt en De Jong nog erbij. Dan moet hij een keuze maken wie hij ernaast zet. Rechts Dumfries, links Hartman, denk ik. Ik verwacht verder Simons, Gakpo en onze vriend Depay. Als iedereen fit is, hebben ze een goed elftal.”

Kieft minder positief

Wim Kieft is minder positief over deze eventuele kwaliteitsimpuls. “Het enige exceptionele dat er niet is, zijn Frenkie de Jong en Depay. Verder zijn ze allemaal inwisselbaar.” Advocaat neemt het toch weer op voor de kwaliteit binnen de selectie. “Je hebt spelers die echt goed kunnen voetballen en weten wat ze moeten doen. Als je dan twee of drie exceptionele spelers hebt, moet je ver kunnen komen.”