'Simons kan voor een prikkie terug naar Paris Saint-Germain'

Het bedrag in de clausule van het contract van Xavi Simons valt lager uit dan eerder gedacht. Fabrizio Romano weet te melden dat, wanneer de speler dit wil, Paris Saint-Germain de talentvolle aanvallende middenvelder voor 6 miljoen euro terug kan halen naar de Franse hoofdstad.

Eerder werd geschreven dat dit om het dubbele zou gaan. Dat bedrag zou al een flinke aderlating zijn voor PSV, laat staan de 6 miljoen die het nu ontvangt bij een eventueel vertrek van Simons naar PSG. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt.nl momenteel geschat op 30 miljoen.

Simons kent een fantastisch debuutseizoen bij PSV. De 20-jarige speler speelde eerder in de jeugd van FC Barcelona en PSG, waarna hij afgelopen zomer in Eindhoven tekende. Dat er haken en ogen aan deze transferstunt zaten kwam al gauw naar buiten, ondanks dat de leiding van PSV stellig ontkende. Zo heeft PSG een clausule bedwongen waardoor Simons voor een laag bedrag terug kan naar Frankrijk. Die keuze ligt volledig bij hem. De clausule kan alleen in juli gelicht worden. Clubs als Manchester United, Brighton & Hove Albion, Arsenal, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en RB Leipzig houden de situatie nauwlettend in de gaten.

Voor PSV is het te hopen dat Simons ook volgend seizoen nog in Eindhoven te bewonderen is. De aanvallende middenvelder werd topscorer van de Eredivisie en was zonder twijfel de belangrijkste speler bij de club. PSV speelt aan het begin van het seizoen voorronde Champions League. Om de groepsfase te halen zullen de Eindhovenaren, met nieuwe trainer Peter Bosz aan het roer, Simons hard nodig hebben.

Feyenoord-doelman vertrekt