Papa Van de Beek stond ooit oog in oog met idool Cruijff: ''Hij wist alles over Donny, tot in detail''

Officieel zijn ze geen familie maar Donny van de Beek en Sjaak Swart kennen elkaar al geruime tijd en kunnen heel goed met elkaar opschieten, zo vertelt André van de Beek in gesprek met Ajax Showtime.

"Ik kon altijd al heel goed met Sjaak opschieten en dat is toen een beetje gaan groeien. Donny had er bijna een opa bij. Sjaak kust hem ook altijd als ze elkaar zien en als Donny bij hem slaapt, stuurt zijn vrouw Andrea Sjaak naar de bakker als er geen croissants zijn'', zo laat Van de Beek senior weten.

Geregeld slaapt de middenvelder van Ajax bij Mister Ajax, aangezien zijn huis dichter bij het trainingscomplex is.

"Het kwam weleens voor dat Donny om 19.00 uur belde of hij kon blijven slapen. Nou, dan kon Sjaak nog naar de avondwinkel met Andrea. Stond hij daar op de foto met een zak sinaasappels in de hand met iemand die hem herkende", aldus André van de Beek, die door toedoen van Swart eens oog in oog stond met Johan Cruijff.

"Ik viel helemaal stil. Hij zei: 'Ik ken jouw zoon wel, ja. Dat is Donny van de Beek. Die is hier goed in en daar goed in…' Hij wist alles te vertellen. Weet je hoe raar het is dat jouw idool alles over jouw zoon weet? Hij wist alles tot in de kleinste details te vertellen".

Feyenoord-doelman vertrekt