Schreuder en achterban verschillen van mening over 'vooruitgang': "Ik ben misschien de enige die het ziet"

Supporters schreeuwen al maanden om het ontslag van Ajax-trainer Alfred Schreuder, maar de oefenmeester zelf ziet nog steeds dat zijn team 'groeiende' is. Ook na puntenverlies in De Klassieker, waardoor de Amsterdammers hun slechtste Eredivisie-reeks vervolgen, ziet hij positieve aanknopingspunten.

"Je ziet dat het team groeiende is en dat er een goede strijd in het team zit. Anders kom je ook niet terug in deze wedstrijd", zei Schreuder na afloop van het duel. "Feyenoord geeft het in het algemeen niet weg als ze voor komen. Wij komen goed terug in de wedstrijden en kregen nog meer mogelijkheden. Wij zijn groeiende en ik ben misschien de enige die het ziet."

Hij beseft dat er veel Ajacieden zijn die hopen op zijn ontslag. "Ik hoor en lees ook veel, vorige week was het ook niet goed, zeker het eerste kwartier niet. Maar wij zijn ergens mee bezig en ik zie dat er echt een elftal op het veld staat, ook na de rode kaart van vorige week. Ik vind dat we een goede teamprestatie neerzetten." De oefenmeester reageert daarmee op de kritiek die hij krijgt.

Ajax-fans klaar met Schreuder

Feyenoord-doelman vertrekt