Vink zag twee uitblinkers bij #AJAVIT: "Had er wel vijf kunnen maken"

Ajax heeft de Eredivisie hervat met een klinkende zege op het kwakkelende Vitesse. In de Johan Cruijff ArenA rekende de formatie van John van 't Schip met 5-0 af tegen de bezoekers uit Arnhem en na afloop pakte Vink het moment om twee spelers uit te lichten.

Kenneth Pérez zag deze zege ook als een verandering ten opzichte van voorgaande weken. "Ook tegen dit soort zwakke tegenstanders heeft Ajax het heel moeilijk gehad. Dat was nu niet zo en dat kwam niet alleen doordat Vitesse zo zwak was." Kenneth Taylor scoorde de vijfde treffer van de avond en werd na afloop uitgeroepen tot man van de wedstrijd en dat vindt de Deen terecht. "Hij is een speler die een héél slecht seizoen heeft."

 "Hij speelde meer in zijn kracht: meer vooruit en meer tussen de linies", gaat de analist verder. "Ik vind hem helemaal niet in zijn kracht als hij de bal komt halen en de opbouwer moet zijn. Nu was hij meer de loper. Hij moest ook gretig gebruikmaken van de ruimte die Vitesse weggaf. Dat hebben Ajax en hij dit seizoen niet veel gedaan, maar dit keer wel. Dat is een compliment."

Berghuis blinkt uit

Vink is het eens met zijn collega, maar richt zijn pijlen ook op Steven Berghuis. "Hij liet echt wel weer 'Berghuisiaanse' dingen zien. Van die passjes die we een tijd gemist hebben. Taylor was een gewillig ontvanger van die passes. Taylor had er wel vijf kunnen maken, maar speelde ook een heel goede wedstrijd. Er zat aan de bal veel meer schwung in Ajax. Je zag ook de lachende gezichten op het einde. 5-0 tegen Vitesse, dat is lang geleden", vulde hij aan.