Petr Cech (41) terug op hoogste niveau, maar in andere sport!

Petr Cech stopte in 2019 met professioneel voetbal. Na zijn carrière als keeper bij onder meer Chelsea en Arsenal, ging Cech aan de slag als technisch adviseur bij eerstegenoemde club uit Londen. Nu is hij terug op het hoogste niveau.

Cech maakt namelijk een transfer: van Oxford City Starts naar Belfast Giants. Nadat hij stopte als adviseur bij Chelsea ging Cech namelijk op doel staan bij het ijshockey. Ook dit blijkt hij in de vingers te hebben. In een paar jaar tijd werkte de 41-jarige Tsjech zich omhoog in de Engelse ijshockey klasses. Nu kan hij zich gaan laten zien op het hoogste niveau.

Tijdens zijn voetbalcarrière keepte Cech achtereenvolgens voor Chmel Blsani, Sparta Praag, Stade Rennes, Chelsea en Arsenal. Daarnaast keepte hij 124 interlands voor het Tsjechische nationale elftal. Verder was Cech een opvallende verschijning omdat hij standaard met een helm op keepte. In 2006 kwam hij namelijk in botsing met de knie van een tegenstander en moest hij drie maanden herstellen van een schedelbasisfractuur.

Feyenoord-doelman vertrekt