'Feyenoord stevent af op akkoord rond Carranza': wie is deze spits?

Feyenoord heeft de ogen hebben laten vallen op Julián Carranza. Maar wie is deze spits en wat voor een bedrag moeten de Rotterdammers neertellen?

Update: op 13 juni weet het Algemeen Dagblad te melden dat Feyenoord op een akkoord afstevent rond Carranza. Met de komst van de Argentijn 'neemt Feyenoord een voorschot op een vertrek van Santiago Giménez of Ayase Ueda', zo klinkt het.

Update: op 12 juni brengt ook Fabrizio Romano het nieuws rond Feyenoord en Carranza naar buiten. De Rotterdammers hebben volgens de transfergoeroe een persoonlijk akkoord met de Argentijn. 'Speler ziet de transfer zitten, clubs aan de laatste details van de overeenkomst'.

Uit berichtgeving van het doorgaans betrouwbare 1908.nl blijkt dat Feyenoord werk maakt van Carranza. De Rotterdammers willen de spits zelfs 'binnen de kortste keren toevoegen aan de selectie', zo klinkt het. De Argentijn zou zelfs al een akkoord hebben bereikt met Feyenoord over een meerjarig contract.Wie is Julián Carranza?

Wie is Julian Carranza?

Julián Carranza, geboren op 2 mei 2000 in Oncativo, Argentinië, begint zijn spelerscarrière in de jeugdopleiding van CA Banfield. Carranza speelt uiteindelijk twee seizoenen bij de club, waar hij eind november 2017 zijn debuut maakt. In 48 wedstrijden scoort Carranza elf keer en levert twee assists. In de zomer van 2019 vertrekt Carranza naar Inter Miami, dat hem dan nog wel direct op huurbasis terugstuurt naar Banfield. 

Na twee seizoenen in de hoofdmacht van Inter Miami, vertrekt Carranza wederom op huurbasis uit Miami. Dit keer naar Philadelphia Union. Via een optie-tot-koop volgt in 2022 een definitieve overstap naar Philadelphia. Hierdoor blijft het tot 42 wedstrijden voor Inter Miami, waarin hij slecht drie keer scoort. Bij zijn nieuwe werkgever gaat het scoren makkelijker af. Zo staat de teller van Carranza na 95 wedstrijden op 43 doelpunten en twintig assists.

Gaat Julian Carranza naar Feyenoord?

In de zomer van 2024 wordt de 24-jarige Carranza in verband gebracht met Feyenoord. De Argentijn beschikt namelijk over een aflopend contract, dat eind december van dat jaar ten einde loopt. Feyenoord hoopt desondanks de aanvaller al in de zomer over te hebben. Er zou gedacht worden over een transfervrij deal, of een lichte vergoeding. 

Hoogtepunten Carranza

Door zijn indrukwekkende cijfers verschijnt Carranza op de radar van Europese clubs, waaronder Feyenoord.

Feyenoord-doelman vertrekt