Priske geeft signaal af: “We moeten presteren, streven naar beter"

Feyenoord sloot de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend af en zegevierde tegen FC Dordrecht. Hoofdcoach Brian Priske gaf na afloop van dat duel aan tevreden te zijn over de gang van zaken tot dusver, maar kijkt ook graag richting de toekomst.

Dat doet hij in gesprek met Voetbal International, waarmee hij spreekt over enkele (jeugdige) talenten die op dit moment in de selectie van de stadionclub zitten. Verder laat de Deense hoofdcoach zich ook uit over het vertrek van Mats Wieffer en de manier waarop hij dat wil opvangen.

Deense oefenmeester van Feyenoord ziet veel talent in selectie

Half juni contracteerden de Rotterdammers Chris-Kévin Nadje, die op het middenveld speelt en uitkwam voor het Franse FC Versailles. "Nadje is een ruwe diamant die nog geslepen moet worden op bepaalde punten, wat natuurlijk volkomen normaal is als je van het derde niveau van Frankrijk komt. Ik heb al leuke dingen gezien van hem. Hij legt er veel energie in en zijn balveroveringen waren goed”, zegt hij over de kersverse aanwinst.

Priske laat ook weten dat het géén optie is om niets met het vertrek van sterspeler Wieffer te doen, maar een passende oplossing is nog altijd niet gevonden. "Wij zullen op zoek gaan naar een vervanger, intern of extern. We streven er altijd naar om de selectie beter te maken. Als we hem vanuit de huidige selectie kunnen vervangen, zou dat perfect zijn. Maar we moeten ook presteren in de Eredivisie, de beker én de UEFA Champions League..."

Priske gooit basisformatie van Rotterdammers helemaal om

Een nieuwe trainer betekent ook een nieuwe visie. Daarbij is Priske geen uitzondering op de regel en hij werkt toe naar een 3-4-3-systeem. De oefenmeester benadrukt dat nieuwkomers kundig genoeg moeten zijn om zich aan te passen naar die speelwijze. "Het was niet moeilijk om sommige jongens te vertellen dat er nu iets anders van ze verwacht wordt. Ze pakken het eigenlijk heel erg snel op. Tijdens de meetings die we gehad hebben en vooral tijdens de trainingssessies merk ik dat ze zich heel snel aanpassen aan dit systeem”, besluit de Deen tevreden.

Feyenoord-doelman vertrekt