Nederlandse scheids zit Italië flink dwars op EK onder 21

Jong Frankrijk en Jong Italië speelden donderdagavond hun eerste wedstrijd op het EK onder 21. Allard Lindhout was de scheidsrechter van dienst en dat zullen de Italianen niet zo snel vergeten.

Het duel eindigde in 2-1 en daarmee was vooral Italië absoluut niet tevreden. De woede van de 'Azzurini' richtte zich al gauw op de Nederlandse scheidsrechter. Hij zag een duidelijk doelpunt over het hoofd en had eerder al een penalty moeten toekennen aan het land. Op het EK onder 21 is geen VAR of doellijntechnologie.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

De bondscoach van de Italianen, Paulo Nicolato, had geen goed woord over voor het optreden van Lindhout: "Dit moet niet mogelijk zijn. Zijn optreden heeft te veel invloed op het resultaat gehad", vertelt hij aan RAI Sport. "Het is onmogelijk om zo te fluiten en dan ook nog zoveel invloed op het resultaat te hebben. We speelden heel erg goed en verdienenden meer. Natuurlijk hebben we verloren van een goede ploeg, maar hoeveel pech kan je hebben?"

Door de nederlaag moet Jong Italië de komende wedstrijd winnen van de leeftijdsgenoten uit Zwitserland. De Zwitsers wonnen hun eerste wedstrijd met 2-1 van Noorwegen. 

Feyenoord-doelman vertrekt