'Ajax houdt rekening met Kudus-vertrek en heeft opnieuw Manchester City-talent op het oog'

Volgens transferexpert Fabrizio Romano sorteert Ajax voor op het mogelijke vertrek van Mohammed Kudus en hebben zij interesse in James McAtee. De twintigjarige Engelsman wordt hoog ingeschat door de clubleiding van de Citizens.

Carlos Forbs kan mogelijk een oude bekende gaan treffen in Amsterdam, maar het is vooralsnog vooral informeren wat Sven Mislintat doet. Kudus is in gesprek met West Ham United, dat op hun beurt direct een vervanger wil hebben voor de met Manchester City-sprekende Lucas Paqueta. De Engelse grootmacht lijkt dusdanig enthousiast over McAtee dat een transfer moeilijk is, maar Ajax gaat toch een poging wagen om de voorwaarden te kennen.

Waar Forbs vorig seizoen de meest talentvolle speler was van de Premier League 2, was het nieuwe Ajax-target dat in het jaar daarvoor. Vorig seizoen speelde McAtee zijn wedstrijden in het shirt van het inmiddels gepromoveerde Sheffield United. Alvorens de Engelsman naar Amsterdam komt, zullen er dus nog minstens twee transfers worden afgerond om plaats te maken voor Paqueta in Manchester, Kudus in Londen en uiteindelijk voor McAtee in Nederland.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers