Hato spreekt zich uit: "Focus mezelf op de positie van linker centrale verdediger"

Jorrel Hato speelde tot dusver veel van zijn wedstrijden als linksachter, maar gaat zich vanaf nu focussen op een plekje in de as van de Ajax-defensie. De zeventienjarige verdediger gaat zich vanaf nu focussen op de positie van linker centrale verdediger, zo vertelt hij bij Andy in de auto.

"Ik focus mij op linker centraal. Ik heb daar altijd gespeeld", zegt Hato. Nu Edson Álvarez weg is, krijgt hij ook het rugnummer van de Mexicaan. "Ik had gevraagd voor nummer vier, maar Edson was nog niet officieel weg. Dat is nu wel het geval en dus ga ik alsnog spelen met vier. Ik heb dat altijd een mooi nummer gevonden, ook voor mijn positie", vertelt de jongeling.

Zij debuut in de selectie van Ajax 1 maakte Hato in de uitwedstrijd van de Amsterdammers tegen NEC en dat had te maken met een overvolle ziekenboeg. Hij blikt terug op dat moment en lag nog in bed toen zijn telefoon rinkelde. "De eerste keer dat ik mee moest met het eerste was wel echt apart. Het was zondag en ik was gewoon aan het uitslapen en ik werd ineens gebeld rond half elf: we hebben nog spelers nodig voor NEC-uit. Ik heb mezelf toen snel omgekleed en ben met mijn vader naar het hotel gereden waar iedereen verbleef."

Ook voor kritiek is de verdediger niet gevoelig, maar wél als het van zijn trainer komt. "Als je het van de trainer krijgt, ga je ermee aan de slag. De kritiek van anderen laat ik links liggen", zegt hij tijdens de autorit. Daarnaast noemt Hato ook een verschil tussen Heitinga en Steijn. "Maurice is een hele aardige trainer en een heel ander type dan Heitinga. Heitinga is wel wat harder. Maurice is wat rustiger", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers