Meijer uit stevige kritiek op Brobbey: "Dat is toch ongelooflijk?"

Het is Maurice Steijn nog niet gelukt om de motor van Ajax-aanvaller Brian Brobbey draaiende te krijgen en ook tegen Heracles Almelo gingen er een aantal kansen niet in het doel. Voormalig spits Henny Meijer kraakt harde noten over de spits van de Amsterdammers.

In gesprek met De Telegraaf komt het openingsduel in de Eredivisie ter sprake en daarbij richt de ex-spits van Ajax zich op de huidige aanvalsleider uit de voorhoede. Ik zat zaterdag tegen Heracles op de tribune. De kans die Brian Brobbey miste bij de tweede paal, dat is toch ongelooflijk...? Ik begrijp zulke missers gewoon niet. Het is trainbaar", luidt de conclusie over de 21-jarige Ajacied.

Vervolgens krijgt Meijer de vraag of Brobbey te vergelijken is met hem, maar daar wil de eenvoudig Oranje-international niets van weten. "Brobbey kan een bal vasthouden en terugkaatsen. Hij kan het spel verleggen, maar heeft niet de beweeglijkheid om weg te draaien. Ik kon ook een actie maken. Je wordt pas gevaarlijk als de tegenstander er rekening mee moet houden dat je een bal af kunt leggen, maar ook weg kunt draaien. Brobbey is een leuke jongen, maar lang niet zo'n complete spits als ik was."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers