Voormalig ploeggenoot Akpom lovend over spits: "In alle opzichten een aanwinst voor Ajax"

De voortekenen van toekomstig Ajax-spits Chuba Akpom zijn groen, want in navolging van Pierre van Hooijdonk spreekt ook Diego Biseswar vol lof over zijn voormalig ploeggenoot. De twee spelers waren goed bevriend toen zij bij PAOK Saloniki speelden en waren zelfs huisgenoten.

Hij vertelt in gesprek met De Telegraaf anekdotes over hun periode samen en geeft aan hoe Akpom zichzelf probeerde te verbeteren. "We keken op onze kamer urenlang naar YouTube-beelden van Teddy Sheringham, Andriy Shevchenko en Ruud van Nistelrooy. Hij keek dan heel goed naar hun manier van afwerken en naar hun looplijnen in het veld. Zo’n jongen was het. Hij wilde écht beter worden. Wel leuk, zoiets verwachtte ik niet van tevoren. Dat het zo’n type was", aldus Biseswar.

In Griekenland had hij enorm veel moeite, maar achteraf gezien is dat een enorm leervolle periode geweest en is hij gegroeid als voetballer. "Bij PAOK leerde hij mannenvoetbal en dat het niet om mooi spel gaat maar om productief zijn. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Chuba is een sterke spits, die goed in de ruimte maar ook in de bal kan spelen. Ik las dat Pierre van Hooijdonk zei dat Chuba goed met zijn hoofd is. Nou, dat klopt zeker. Ik ken weinig jongens die beter kunnen koppen."

Ajax

Of Akpom gaat slagen in de Eredivisie is volgens Biseswar geen vraag, want in zijn ogen is de Engelsman klaar om te schitteren in de Johan Cruijff Arena. "Ik denk dat hij een aanwinst wordt voor Ajax. Met zijn persoonlijkheid, maar eigenlijk in alle opzichten. Ook voor het Nederlandse voetbal. Je zult zien, in Nederland zijn er niet veel spelers geweest met zo’n postuur die zo snel zijn. Chuba is wel een jongen die wat vertrouwen nodig heeft, dus gun hem wat tijd."