De Telegraaf: 'Ajax verrast entourage Sánchez met gesloten deal'

Ajax en het Mexicaanse Chivas hebben een akkoord bereikt over de komst en het vertrek van Jorge Sánchez, maar volgens De Telegraaf weet het management van de speler én de rechtsachter helemaal niets van een mogelijk vertrek uit Amsterdam.

Het betreft een akkoord op hoofdlijnen, omdat nog niet duidelijk is of het een huurovereenkomst met optie tot koop of definitieve koopovereenkomst gaat worden. Het bijzondere aan het hele verhaal is dat Sánchez zelf helemaal geen weet had van de gesprekken en ook zijn management had geen idee. Nu mag de Mexicaan zelf beslissen of hij de overstap wil gaan maken.

'Zonder medeweten van een speler een tussenpersoon inschakelen om een clubdeal te maken is opvallend, maar geeft aan dat directeur Sven Mislintat hem liever ziet vertrekken dan blijven, schrijft de ochtendkrant. Het gaat over een bedrag van vier miljoen euro en een doorverkooppercentage van 10%. Door de naderende overstap komt hij oude bekende Erick Gutiérrez, die bij PSV speelde, ook weer tegen in zijn thuisland.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers