'Terugkeer Tagliafico op losse schroeven door salariseisen en houding Lyon'

Het is nog maar afwachten of de terugkeer van Nicolás Tagliafico bij Ajax definitief gaat worden, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdammers hebben namelijk te maken met een zeer tevreden Olympique Lyon en gezien het huidige salarisbeleid past de Argentijn daar niet tussen.

Dat concludeert de ochtendkrant. De Amsterdammers zijn in principe zeer concreet in de markt om de vleugelverdediger terug te halen en Tagliafico ziet zelf een hereniging met Amsterdam ook wel zitten. De club naar wie hij vertrok, Olympique Lyon dus, wil meer ontvangen dan de gegeven 4,2 miljoen euro van vorig jaar en daardoor lijkt Maurice Steijn uit te moeten kijken naar een andere versterking.

Bovenop de houding van de Franse club zijn er ook nog wat vraagtekens rondom het salaris van Tagliafico, omdat de Amsterdammers momenteel duidelijk aan het huishouden zijn rondom de salarissen. Zo vertrokken Dusan Tadic en Jurriën Timber al uit de Johan Cruijff Arena en daardoor besparen de Amsterdamnmers miljoenen. Het is al bekend dat Sven Mislintat een 'plan b' op het oog had en dat is Gaston Avila van Royal Antwerp FC. Hij zou een afkoopsom hebben van twaalf miljoen euro.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers