"Iedereen denkt dat wij een hekel hebben aan Mislintat, maar dat is niet waar"

Mike Verweij heeft gereageerd op de eerste competitiewedstrijd van Ajax. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk vrij overtuigend van Heracles en vooral de aanwinsten maakten indruk. Verweij heeft dan ook goede woorden voor de technisch directeur van de Amsterdammers.

Goede aankopen

"Iedereen denkt dat wij een enorme hekel hebben aan Sven Mislintat. Dat is gewoon pertinent niet waar", benadrukt de Ajax-watcher van De Telegraaf in de voetbalpodcast van de krant. "Als je zijn aankopen ziet… Iemand als Tahirovic dwingt wel veel respect af op het trainingsveld. De spelers en trainers zien dat het een groot talent is. Van den Boomen dreef zijn lange ballen iets te ver door, maar je ziet wel dat het een geweldige voetballer is. Medic maakte ook een prima indruk, dat is volgens mij ook geen slechte aankoop."

Driessen kritisch op Medic

Chef voetbal Valentijn Driessen plaatst daarentegen wel een kritische noot bij het optreden van Medic. "Dat is een verdediger. Ik vond 'm aanvallend heel goed. Hij maakte de goal en was bij iedere corner gevaarlijk, dat is natuurlijk een wapen. Verdedigend zag je ook wel een paar missertjes. Uiteindelijk is hij als verdediger gekocht. Iedereen is natuurlijk lyrisch over die goal, maar er was totaal geen druk op de bal. Iedere betaald voetballer kan een bal verkeerd raken en de kruising in schieten. Dat vond Medic ook, want die was zelf nog het meest verbaasd dat die bal erin vloog. Zo had hij nog nooit gescoord."