Van Hooijdonk ziet Akpom slagen bij Ajax: "Een hele dikke ja"

Ajax heeft na het klappen van de RC Lens-deal rondom Chuba Akpom snel gehandeld en gaat de topscorer van de Championship op korte termijn toevoegen aan de selectie van Maurice Steijn. Pierre van Hooijdonk denkt dat de Amsterdammers plezier gaan beleven aan de spits.

"Een hele dikke ja. Hij is fysiek, groot, atletisch, hij is snel, tweebenig en kan fantastisch koppen. Maar met name: hij zoekt ook echt de ruimte achter de verdediging en is dus niet iemand, net zoals Brobbey, die met zijn in de tegenstander hangt. Hij loert echt op de steekballen. Ik heb de goals bekeken, de kwaliteit spat er vanaf. Dat is echt een versterking als hij komt", beoordeelde Pi-Air de kersverse Ajax-aanwinst.

Volgens de geruchten gaat de 27-jarige Engelsman zijn krabbel zetten onder een meerjarig contract in de Johan Cruijff Arena, mits hij de medische keuring doorstaat. Zijn komst betekent concurrentie voor Brian Brobbey, want de aanvaller was ook in het gewonnen Eredivisie-duel tegen Heracles Almelo (4-1) niet trefzeker en is daardoor volgens veel Ajax-fans aan vervanging toe.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers