Van Hooijdonk beschuldigt Steijn: "Duistere dealtjes met bevriende makelaars over spelers"

Pierre van Hooijdonk heeft in Studio Voetbal opnieuw hard uitgehaald in de richting van vijand Maurice Steijn. De twee heren maken al een tijdje ruzie en ditmaal beschuldigt Pi-Air de Ajax-trainer er openlijk van dat hij betrokken was bij 'duistere dealtjes'.

De achterliggende oorzaak is het niet opstellen van Sydney van Hooijdonk toen de twee heren betrokken waren bij NAC Breda. Zondagavond besloot Van Hooijdonk om niet te praten over de 4-1 overwinning van Ajax, maar opent hij het vuur richting de Hagenees. "Hij is geen goede trainer geweest bij NAC. Daar zijn hele foute dingen gebeurd", aldus de 53-jarige tafelgast, die vervolgens gevraagd wordt er twee te noemen. "Nee, dat doe ik niet. Want ik wist dat we het hier in het begin van het seizoen een keer over hem zouden gaan hebben."

Waar hij eerst weigert om voorbeelden aan te halen, is hij niet veel later wel spraakzaam en noemt hij een voorbeeld. "Omdat hij in de tijd van NAC een luie trainer was. En dan bedoel ik drie á vier dagen de spelers vrij geven. En, en dan ga ik me op glad ijs begeven: duistere dealtjes met bevriende makelaars over spelers. Dat kon toen allemaal want de directeur van NAC was zijn vriend", laat Pi-Air los. Hij wil niet verder uitwijden over welke speler het ging en heeft geen zin om verder over de Brabantse club te praten.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers