'Dit is waarom de transfer van Sutalo naar Ajax nog niet rond is'

Ajax wacht al lange tijd op verdedigende versterkingen. De naam van Josip Sutalo is een van de namen die al geruime tijd in Amsterdam rondspookt en ook de Kroaat heeft oren naar een overstap. Toch is de deal nog niet rond. VI heeft uitgezocht waarom dit zo is.

Champions League gooit roet in het eten

De huidige club van Sutalo, Dinamo Zagreb, speelt komende week nog twee voorronde-wedstrijden om een Champions League-ticket te bemachtigen. De Kroaten willen dit maar wat graag bereiken en houden Sutalo dus bij de selectie tot de return tegen AEK Athene op zaterdag 19 augustus is gespeeld.

Eventuele blessure 

'Dan zou je kunnen zeggen: zet alles op papier, communiceer de deal en zeg dat hij na het duel met AEK naar Amsterdam komt', schrijft VI. 'Maar als Ajax dat zou doen en de verdediger scheurt bij wijze van spreken zijn voorste kruisband af, dan heeft Ajax een zwaar geblesseerde speler aangekocht. Dat is bedrijfstechnisch onverantwoord.'

Kapers op de kust?

Dat Sutalo nog niet officieel binnen is, heeft ook te maken met eventuele kapers op de kust. Ook afgelopen week zouden er vanuit het buitenland nog pogingen zijn gedaan om Sutalo op andere gedachten te brengen. De Kroatische verdediger denkt volgens bronnen rondom Ajax en de Kroaat zelf echter nog steeds alleen aan Ajax.

De Amsterdammers betalen twintig miljoen euro voor Sutalo, een bedrag dat door variabelen nog met zo'n vijf miljoen kan oplopen. "Het ziet ernaar uit dat het rond gaat komen, laat ik het zo zeggen", zei trainer Maurice Steijn afgelopen weekend in gesprek met ESPN.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers