Advocaat Plasman beoordeelt Steijn-beschuldiging: "Meneer Van Hooijdonk heeft een groot probleem"

Het is algemeen bekend dat Maurice Steijn en Pierre van Hooijdonk niet bij elkaar aan tafel gaan zitten, maar sinds de uitzending van Studio Voetbal is er een nieuw hoofdstuk aan de ruzie toegevoegd. Pi-Air beschuldigde de Ajax-trainer van 'duistere dealtjes' en dat kan volgens advocaat Peter Plasman verkeerd uit gaan pakken.

De advocaat is gespecialiseerd in zaken rondom smaad en laster en is daardoor een kenner op het gebied rondom deze zaak, want Plasman is van mening dat Pi-Air stevig fout zit. "Mijn inschatting is dat meneer Van Hooijdonk een groot probleem heeft. Ik denk dat hij strafrechtelijk fout zit. Hier kan sprake zijn van zowel smaad als laster. Hij zei in de uitzending ook al dat hij zich op glad ijs begaf, dus hij kan ook niet meer zeggen: ik was me er niet van bewust dat ik fout kon zitten."

Daarnaast complimenteert de raadsman Steijn ook met zijn manier van handelen, omdat hij ook direct een aangifte had kunnen doen bij de politie. "Doordat Steijn zo van zich af bijt, heeft hij blijkbaar veel vertrouwen in een goede afloop. Het is niet alleen logisch dat Steijn rectificatie eist, maar ook netjes. Hij had ook meteen aangifte kunnen doen. Nu krijgt Van Hooijdonk nog een kans om zijn uitspraken terug te trekken en zijn excuses aan te bieden. Dan lijkt het probleem opgelost", oordeelt hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers